tiistai 23. syyskuuta 2008

Kanervia minä vaan...



Ajattelin tänään käydä kaupasa hakemassa kanervia partsille, mutta kun ne olivatkin loppu (pöh!), ja olin jo luvannut itselleni jonkin kivan kasvin, mukaan oli sitten jotain saatava (seli-seli :D ). Tällainen sieltä sitten tarttui mukaan. Kamalaa, kun kauppias tietää mistä minä tykkään. Nyt on sitten ensimmäiseksi vaihdettava hänet lecasoraan ja hankittava hänelle paikka jossa roikkua, kun juuria änkee ruukusta niin ettei ruukku meinaa pystyssä pysyä.

Hoitokaloja lähti ja tuli


Koulun kalat palasivat koululle oltuaan minulla "kesähoidossa" 1,5v. Tässä he viettävät viimeistä yötään meillä eteisessä ämpärissä. Kun ämpäriin ei ollut kantta, improvisoin pyyhekannen. Ilmastimen letku kruunaa kokonaisuuden. Aamulla lähtivät sitten mukanani koululle. Harmi vain, että muistin kyllä ottaa kameran mukaan, mutten muistanut ottaa uudesta kodista kuvaa. Ehkä sitten myöhemmin.

Rapula on nyt pysynyt aika hyvässä siivossa, hämmästyttävää. :)


128-litraiseen on tulossa imunuoliaisille lajiakvaario (=eli vain yhtä lajia koko akvassa), mutta haluamme taustaksi Back to Naturen upean taustan, joka pitää tilata netistä ja haluan asentaa sen ennen kuin akvaariossa on vettä. Lisäksi käytettynä ostamamme ulkosuodatin osoittautui rikkinäiseksi, joten pitää odotella siihenkin varaosaa. Samaan syssyyn sain kuulla ihmisestä jolla kalat olivat päätymässä kalojen taivaaseen kun kämppä oli menossa alta ja uuden avaimet saa vasta ensi kuun alussa. Laskin 1+1=2 ja kutsuin kalat meille kylään tuohon akvaan kunnes uusi kämppä on muuttovalmis. Siinähän nuo menevät kuin omatkin. Harmi vain, että minun kamerallani saa joko tarkan tai väreiltään oikean kuvan... Tässä molemmat.


 

300-litraiseen ostin 10kpl uusia ottoja (Otoncilus-suvun imumonneja) levää syömään vanhan parven jatkoksi, mutta ne kyllä katoavat tuonne niin, etten löytänyt kuin yhden kuvaa varten.

Syys saa

Nyt on selvitty reitittimen hajoamisesta, vatsataudista, flunssasta ja syysmasennuksesta. Pääsee päivittämäänkin. Laitetaas vähän kuvareportaasia tästä hetkestä.

Tästä soihtuköynnöksestä ei ollut eläjäksi. Olisi kai pitänyt raaskia napsia nuo nuput pois, että kasvi olisi keskittynyt elämiseen eikä lisääntymiseen. Pidän kyllä kasvista yhä, saa nähdä innostunko ostamaan uuden kasvin vai pyydänkö uutta pistokasta. En tiedä, suuttuiko tämä siitäkin, ettei se päässyt juurruttuaan multiin vaan vesiviljelyyn...

Edellisen "tilalle" pääsi hetkellisesti vesiviljelyyn vaihdettu purppurajuoru. Multaversion aion lahjoittaa pois. Kai sen joku huolii?
Enkelipelargoni ei ole tykännyt kohtelustaan. Ilmeisesti pari oksaa katkesi kun taistelin kukkaa amppeliinsa, joten nyt kasviparka on kuivattanut ne. Ympäristönvaihdosshokki on lopettanut kukinnan ja vanhat lehdet ovat alkaneet ruskistua ja tippua pois. Ei mikään kaunis näky...
Tässä on mummolta saatu muratti. Vanhat lehdet ovat ruskistuneet pois (ne olivat sopeutuneet viileään ja pimeään), ja uudet kärsivät tämän päiväisestä paahteesta, unohdin kastella ajoissa. Tarkoitus on katkaista tästä tuo pää ja pistää se juurtumaan vesilasiin, jos siten saisi tämän "kivuttomasti" siirrettyä vesiviljelyyn. Sitten kaikki sormet ja varpaat ristissä, etten tapa tätäkin murattia talvella.
 
Pelargonit ovat muuttaneet parvekkeelta sisään, ja nekin kellastuttavat lehtiään. Olivat saaneet jo pari yötä pakkastakin partsilla, ehkä tämä tästä.
Kymbidi on muuttanut nyt sisätiloihin verhon taakse parvekkeen oven eteen, jossa lämpötila laskee yöllä reippaasti. Tarkoitus on laittaa tuohon paksut verhot ympärille, jos lämpötila pysyisi sopivan viileänä ja kasvi viihtyisi. Olen kai lannoittanut häntä liian vähän (ts. vain akvaariovedellä), kun lehdet ovat niin kalpeat. Annoin tänään orkidealannoitetta, ehkä se siitä.