sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kasvit tänään

Nyt ei voi enää puhua viidakosta. En saanut muuttokuormaan mahtumaan kuin yhden laatikollisen kasveja, ja tässä ne ovat. Laitoin kanyakumariana-nimellä tulleet samaan ruukkuun tilan säästämiseksi. H. griffithii:n siirsin muuttoa varten säiliöruukkuun. Se mahtui laatikkoon juuri ja juuri niin, että kannenkin sai vielä kiinni. En tiedä, päättikö se sen vuoksi kellastuttaa molemmat täyskokoiset lehtensä, vai jostain muusta syystä. Pienissä ruukuissa ovat nyt H. picta, H. serpens ja H. pallilimba. Serpens sai alennuksen säiliöruukusta pienempään sen jälkeen kun kaikki muut paitsi yksi pistokas kuoli. Olen saanut niitä nyt kahteen otteeseen, jälkimmäisellä kerralla 6 kpl. Toivotaan, että tämä selviää.


Tämä leppis on kai päättänyt talvehtia kanyakumarianan lehdenhangassa. Se on nyt tököttänyt tuossa samassa kohtaa useita päiviä liikkumatta. Jos sitä tökkää, se liikkuu vähän ja jähmettyy taas. En usko, että tuo tuossa onnistuu talvehtimaan, täällä on liian lämmintä.


Kastelukannu ei mahtunut muuttokuormaan, mutta ilman on pärjätty. Kämppä on vierasasunto, joten täällä on kaikki astioista huonekaluihin ja pyyhkeisiin. Astioissa ei ollut syviä lautasia, mutta kermakko oli. Se pääsi kastelukannuksi.


H. griffithii näyttää kaukaa katsottuna kuolevalta, mutta kun katsoo tarpeeksi läheltä, huomaa että se pursuu elämää. Toivotaan, että vuoden päästä se on jo kasvin, ei tikun näköinen.

0 kommenttia: