keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Garten 2012: Koristeeksi

Jos pääsiäisen läheisyyttä ei muusta huomannut, niin viimeistään tästä pöydästä. Myyjä kertoi hakevansa munat itse toreilta Itä-Euroopasta ja tuovansa ne Saksaan myytäväksi. Koristelutapoja oli useita, alueesta tai jopa kylästä riippuen. Yksi oli kastaa muna väriin ja maalin kuivuttua raaputtaa kuva esiin. Toinen tapa oli koristella munan maalin lisäksi oljella, joka halkaistiin, silitettiin ja liimattiin munan pintaan muodostamaan erilaisia viivoja, raitoja ja jopa kukkia.
Hieman vaikeampi tapa oli porata muniin reikiä, joka tapahtuu vanhalla hammaslääkärinporalla, sellaisella kädessä pidettävällä, jota sormin pyörittämällä munaan tehdään reikä. Kuulemma koneella poratessa muna helposti halkeaa. Poraamisen lisäksi nämä munat on koristeltu vahalla.
Tällaisia munia en ollut ennen nähnyt. Reikien lisäksi nämä oli koristeltu kuparilangalla, josta oli pyöritelty munan pinnalle verkko. Täytyy sanoa, että nämä vaativat sellaista taitoa ja kärsivällisyyttä, mihin minusta ei ole! Tyydyn sujuvasti ihailemaan. :)
Vaikka tuntui, että messuilla olisi ollut vielä vaikka mitä nähtävää...
...ja bongattavaa, alkoi messuvieras tajuta, että jalkoja väsytti ja markkinahulina alkoi painaa. Oli siis aika suunnata muualle. Jonnekin vihreään ja rauhalliseen...

0 kommenttia: