tiistai 10. huhtikuuta 2012

Garten 2012

Vihdoin! Kevät ja puutarhamessut kuuluvat yhteen. Palmengartenissa järjestettävät puutarhamessut houkuttelivat tänä vuonna noin 23 000 kävijää. Sää suosi kaikkina muina päivinä paitsi sunnuntaina. Portista sisään käveltyäni huomioni varastivat aika tehokkaasti kauniit sipulikukat. Ne pääsevät minusta parhaiten oikeuksiinsa suurina massaistutuksina.


Messuja varten oli rakennettu vain kaksi mallipihaa. Tämä esitteli kivipuutarhan mahdollisuuksia. Vaikutelma umpeen kasvaneesta rautatiestä oli hauskasti toteutettu.


Nurmikko ei sentään täälläkään vielä noin komeasti vihertänyt. Vihreydestä huolehti siirtonurmikko.


Toinen mallipiha oli kiinalainen puutarha. Tälle pihalle ei päässyt kuljeskelemaan, bambuaidat rajasivat sen vain katseltavaksi.Taustalla kamelia kukki jo, alppiruusua saamme vielä odotella.


Välillä piti ihastella lisää kukkia. Lisää messuista voi lukea täältä.

1 kommenttia:

SolmuSilmukka kirjoitti...

Oijoi, krookusmeri, mahtavaa.

Vaikka siellä päin puutarhamessuissa oli vain kaksi esimerkkipihaa, löi ne laudalta Tampereen puutarhamessun neljä esimerkkipihaa reippaasti :D.

Täälläpäin ne olivat kuin jostain puutarhasuunnittelun oppikirjasta kopioituja, vailla mitään sielua. Ja loputkin sielun rippeet tuhoaa se tosiasia, ettei ne vaan toimi sisätiloissa. No se siitä vuodatuksesta.

Tuo rautatie kyllä on hauska idea.