perjantai 29. elokuuta 2008

Uusia kasveja

Kaverini antoi minulle kaksi kasvia, jotka olisivat muuten kuolleet hänen parvekkeellaan talven aikana. Kiitoksia vain sille suunnalle vielä kerran!

Enkelipelargoni on tässä pääsemässä ruukkuunsa. Ei ollut jäljellä kuin taimimultaa, eli sitä laitoin ruukun reunoille, kun ei ihan sopivaa ruukkua löytynyt. Kuvan yksi ja kuvan kaksi välissä amppelin kiinnitysrengas räjähti kappaleiksi, ja seurauksena oli kiroilua ja multaa joka paikassa. Pikaisen siivouksen jälkeen kasvi pääsi roikkumaan paikoilleen. Hieman räjähtäneeltähän tuo näyttää, mutta kukat ovat kauniit. Toivottavasti tämä viihtyy tuossa. Toinen kasvi päätyi nyt parvekkeelle ainakin toistaiseksi.

Mirrinminttu näyttää vielä enemmän räjähtäneeltä kuin tuo pelargoni, mutta toipukoon tuossa. Toivottavasti multatila on tarpeeksi iso, että talvehtii.

Sää on kylmennyt yllättävän nopeasti. Yöpakkasista jo varoittelevat. Syksy näkyy kasveissakin. Kesäharsot sai jo karsia pois kompostin puolelle. Salaatteja ei meinaa enää parvekelaatikoista löytää, mikä osittain johtuu kyllä siitä, etten jaksanut/muistanut kylvää niitä tarpeeksi usein. Pelargonien kukat ruskistuvat kun on niin kosteaa ja petuniat alkavat olla ohikukkineita.

0 kommenttia: