lauantai 21. maaliskuuta 2009


Ritarinkukka avasi toisenkin kukkansa. Ovat sen verran komeita, että kihlattunikin kysyi, kauanko ne kestävät. Jättäkää pesua vailla oleva ikkuna omaan arvoonsa. Kevätaurinko se vain temppuilee ja tuottaa näköharhoja.

Tässä taimet tänään:




Viitavesimiekka on kasvattanut jo toisenkin kukkavanan. Ensimmäinen ei enää meinaa mahtua akvaarioon, vaan kampeaa itseään päätylasia vasten pinnan yläpuolelle. Meidän "rakastavaisetkin" päässeet hienosti kuvaan.

Sitten kuvia makuuhuoneen puolelta. Ensimmäisenä lasimaljaan perustettu "minipuutarha", jonka toinen "pensasaita" kuoli kuivuuteen, kun en tajunnut kastella oikein. Tavoite on kasvattaa tuota jäljelle jäänyttä sen tilalle.


Viimeksi, kun nämä kukkivat, ne olivat samaa kasvia, ja kukat "perussanttuja", eli niitä violetin sinisiä. En osaa sanoa, miksi nämä nyt sitten ovatkin valkoisia. Liian heikko lannoitus? Rupesivat heti kukkimaan urakalla, kun nyppäsin keskimmäisiä lehtiä vähemmälle.

Ottakaas oppia toisista! Näistä ostokukista pitäisi tulla vaaleanpunaisia ja violetteja kukkia, mutta saapas nähdä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen ihmetellyt tuota samaa santtujen kanssa. Väri vaihtuu...Vain haitanneekos tuo...kuhan kukkivat.
Mullanvaihdon yhteydessä laitan pienen pienen murusen hiivaa mullan sekaan. Siitä näyttäävät tykkäävän. Kuulin vinkin ikäihmiseltä.

Aralia kirjoitti...

Juu, ja näille pitää juottaa lähes kiehuvaa vettä, että kukkivat. Tämänkin olen kuullut. Meillä ovat kyllä vasta nyt valon lisäännyttyä innostuneet kukkimaan, koko syksyn mököttivät. Ja jakamisen jälkeen meni vuosi, etteivät kukkineet kun kasvattivat vain juuria.