maanantai 10. maaliskuuta 2008

Oi, he itävät!



Tässä he ovat, pienet petuniat ja ahkeraliisat. He ovat päässeet hitaasti mutta varmasti kasvun alkuun. Jossain vaiheessa pitää harventaa, sillä neljä tainta/ruukku on kyllä liikaa.
Ja nämä hirviöt ovat elämänlankoja. :D Ensi kerralla isken nämä multiin kyllä huomattavasti myöhemmin, enkä usko sitä pussin varoitusta että itämiseen menee 2 viikkoa. Harvennustakin on jo tullut. Yksi taimista ruskistui, joten nyppäisin pois, ja toinen katkesi vahingossa. Eiköhän näitä silti ole tarpeeksi. Tänä vuonna otin opikseni viime vuodelta ja kylvin enemmän kuin tarpeeksi taimia, jos tällä kertaa ei tarvitsisi ostaa kalliita taimia kesän kynnyksellä täydennykseksi.
Tässä vielä kokonaiskuva taimistosta. Lisävalona toimii akvaariovalaisin jossa kasveille sopiva violetin sävyinen loisteputki. Kokeilin ensin pistemäisempää valoa työpöydän valaisimen avulla, mutta se sai elämänlangat venymään vähän liian nopeasti (enemmän tehoa) ja juuri lampun alapuoliset taimet kasvoivat paljon nopeammin kuin muut.

Nyt odotan kesää aivan hirveästi. Tämä on jännää aikaa tämä kevät, kun ei vielä tiedä kuinka hyvin kylvöt onnistuvat ja tuleeko parvekkeesta nätti. Voisipa pikakelata kesään.

0 kommenttia: