sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Parveke esittäytyy

Tätä olisi luvassa sitten ensi kesänä (toivottavasti!):



Parveke avautuu siihen lännen ja etelän välimaastoon. Aurinkoa ja tuulta piisaa. Oven takana on puinen avautuva säilytyspenkki. Sen päällä on tavallisesti kaksi istuintyynyä. Penkin yläpuolella on kuivausteline, jossa lyhty tai pyykit roikkuvat silloin tällöin. Penkin taakse on tarkoitus kiinnittää seinään säleikkö johon pääsisi elämänlanka kiipeilemään. Samaan nurkkaan tulisi myös amppeli, ja siihen puolivarjon lajeja, kuten ahkeraliisaa. Nurkka kun on se varjoisin kohta.

Lattiaa peittää kaksi mattoa, ja kalustuksena ovat yhä nuo valkoiset tuolit ja pöytä. Musta ympyrä symboloi siinä kohtaa olevaa betonista pylvästä. Sen molemmilla puolilla ovat Plantagenin viime kesän alesta ostetut puulaatikot, joiden mitat ovat suunnilleen 60x50x50 (kxlxs), multatilan syvyys on peräti 40cm.

Parvekkeen reunaa on jo monena vuotena reunustaneet parvekelaatikot, joita oli viime kesänä vain kaksi, mutta jo kesän alennusmyyntien aikaan niitä ilmestyi kaksi lisää. Ensi kesäksi kahteen niistä (syvyys suurempi) on tarkoitus laittaa salaattia, muihin kahteen kesäkukkia.

Lattialle ja muualle sopiviin väleihin tulee sitten ilmestymään todennäköisesti vaikka mitä purkkia täynnä yrttejä ja osa viherkasveistakin pääsee ulkoilemaan. Niitä en viitsinyt suunnitelmaan piirtää, ettei olisi liian sekainen tullut ja lisäksi kun on mukavaa kun on purkkia ja purnukkaa jonka paikkaa saa vaihdella vaikka joka päivä. :)

Puulaatikoista toiseen olisi tulossa ruusupapua taustalle tukikeppejä pitkin kiipeilemään ja eteen leijonankitaa. Toiseen olisi tulossa etualalle ainakin patioruusuja. En tiedä, laittaisiko niidenkin taakse ruusupapuja kehikkoon. Siihen päätyyn kyllä tarvittaisiin tuulensuojaa, sillä yleensä siitä suunnalta tuulee. Piirsin kuvan ennen kuin olin päättänyt mitä laatikoihin tulee, eli kuva ei vastaa todellisuutta.

Valitettavan usein parveke on liian kuuma jotta siellä voisi oleskella kesällä yhtään kastelun vaatimaa aikaa pidempään. Tässä tämän talven kuluessa olen pohdiskellut josko virittäisi tuohon purjekankaasta verhon parvekkeen pitkälle sivulle, jonka voisi laskea tarvittaessa päivän kuumimmaksi ajaksi ja taas ottaa pois kun sitä ei tarvita. Nyt kun minulla on ompelukonekin, asiaa voisi harkita. Kommentit ovat tervetulleita!

0 kommenttia: