torstai 21. toukokuuta 2009

Sataa, katsokaamme siis akvaarioita


Joko saa kysyä, löytääkö joku tämän kasvipehkon alta vielä akvaarion? Lehtiksillä on taas kutu. Saa nähdä, miten pitkään kestää, ennen kuin taas syövät sen.
Tältä näyttää rapula. Se on rehevöitynyt mukavasti. Tänne vahingossa päätyneet kierteissarvikotilot aiheuttavat päänvaivaa. Vesikasvimulta on tähän mennessä osoittautunut hyväksi alustaksi kasveille juurtua, mutta kierteiset mokomat kaivavat juuri juurtuneet kasvit irti, ja minä sitten istutan kasvit ja siirrän kierteiset 300:een, mutta aina niitä vain jostain ilmestyy.
Budhan vieressä näkyy tuota uutta ihmekasvia. Yksi taimi on kadonnut jonnekin, muut näyttäisivät yrittävän kotiutua.
128. Kyllä siellä on elämää, varmasti on.
Kiven toisella puolella syö pisteimunuoliainen, toisella Anna.

6 kommenttia:

Insinööri kirjoitti...

En ole kyllä ennen nähnyt noin reheviä akvaarioita, todella hienoja!

Itselläni on yksi akvaario ihan kasvikäytössä, tällä hetkellä lähinnä sitruunantaimien kasvattamona. Toinen odottaisi autotallissa, ehkä teen siitä kaktusaavikon :)

Aralia kirjoitti...

Voi kuule, tämä ole vielä mitään... Näkisit muiden paikallisten akvaarioseuralaisten viidakot, lentäisit persiillesi. Osassa on pakko välillä karsia kasveja, että kalat mahtuvat uimaan. Ennätys on kuulemma yli 100 kasvilajia samassa akvassa... Huh!

Jup, katselin kateellisena kasvattamojasi. Voi kun minullakin olisi tilaa. Ei sen puoleen, ei kyllä riittäisi aikakaan enää paljoa isommalle määrälle kasveja. :D

jantta kirjoitti...

Oliskohan tuo kasvi joku rasvalehti? Kauniit on akvaariot.

Aralia kirjoitti...

Rapulassa se vihreä taustalla oleva köynnöstävä on rasvalehti, mutta sillä ei tietääkseni ole suomenkielistä nimeä.

Unknown kirjoitti...

Pakko kysyä että mitä kasveja nuo ekan kuvan kasvit on?
Siis nämä jotka kasvaa vedestä ylös asti?

Aralia kirjoitti...

Matti Palola: Kyseisestä kasvista on kirjoitettu lisää täällä: http://kolmannenkerroksenviidakko.blogspot.fi/2010/03/viitavesimiekka-vai-ei.html