keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Hups, ja multaa meni 20+litraa


Huomasin, että elämänlankojen juuret olivat jo kymmensenttisiä ruukun ulkopuolella, joten ajattelin istuttaa ne lopulliseen kotiinsa, parvekelaatikkoon. Sitten ne eivät enää mahtuneetkaan siihen missä ne olivat aiemmin olleet, joten piti vähän järjestellä. Nyt on asunnossa mielestäni avarampaa ja mukavampaa kun on kasveja neljässä tasossa. Vihreää. Ja lievä kanankakan haju, mutta se nyt on ohimenevää. Tässä alakerran väki:

Laitoin elämänlangoille ensin vähän mustaa multaa, sitten kanankakkarakeita, sitten vähän lisää mustaa multaa, sitten taimet ja lopuksi ympärille hyvin hiekkaista (ja kivistä) pirkka-multaa. Toivottavasti tämä sekoitus saa kasvit kasvamaan ahkerasti ja pitää mullan pinnan ilmavana. Muut asukit ovat anopinhammas, mansikat, ruohosipulit, kehäkukat ja basilikat.

Tässä yläkerran väki:

Sievässä sovussa auringossa viihtyvät petuniat, ahkeraliisat, rönsylilja ja santut. Lintuhäkki sopii mielestäni hyvin yhteen köynnösten kanssa, varsinkin sen jälkeen kun jasmiini ehtii kasvaa sen taustalle. Nyt jasmiini ei kyllä kovin hyvässä hapessa ole. Se ei tykännyt vaihdosta uuteen ruukkuun. Jouduin repimään sen juuripaakkua auki, kun juuret olivat niin monta kertaa kiertyneet ympyrälle ruukun pohjalla.

Seuraavia kylvöjä pitäisi tehdä sitten huomenna. Pienoiskasvihuoneeseen tulevat harsot, omaan ruukkuunsa pääsevät kaveriltani saamani värinokkoset ja viimeiseen kennostoon pääsee samettikukka. Sitten kun selviää montako niistä selviää kesään asti, voi alkaa miettiä minne ne laittaa vai pistääkö kavereille. Noiden elämänlankojen kanssa kävi kätevästi, kun niitä oli juuri oikea määrä tunne parvekelaatikoihin. Seitsemäs päätyi kompostiin, sillä se oli niin rupuinen, ettei sitä kyllä kehdannut tunnustaa taimeksi.

0 kommenttia: