sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Riviin järjesty!

Tänään sain vihdoin aikaiseksi kääntää ruokapöydän ja samalla pesin ikkunat sisäpuolelta. Siinä ikkunaa pestessäni aloin miettiä miten valaisinten tehon saisi paremmin käyttöön. Minä kun aikoinaan marraskuussa vain äkkiä rautalangasta jotain virittelin pahimpaan hätään. Ajattelin että sellainen olisi hyvä, jossa lampun korkeutta voisi säätää. Äkkiä tajusin, että meillähän on vielä vähän sitä ketjua jota ostettiin akvaarion monimetalleja varten. Ei kuin laatikoita tonkimaan, ja nyt minulla on nostettava ja laskettava valaisin, jonka korkeutta voi säätää kahden s-koukun avulla. Valitettavasti minulla oli krääsälaatikossa vain yksi s-koukku, pitää käydä kaupoilla jahka on taas rahaa. Mutta tuskin nuo taimet ihan heti ovat valaisimessa itseään polttamassa.

Tässä yleiskuva ikkunasta. Kuten huomaa, toinen valaisin on nyt paljon alempana kuin toinen.

Taimet näyttävät nyt tältä. Harmittavasti menee tuo köynnöstuki juuri alemman valaisimen tukiketjun kohdalta, mutta siinä on siis ensin rautalankaa väännetty lampun ympäri, sitten siitä on muotoiltu lenksu johon ketju on kiinnitetty. Toisessa päässä on sitten taas rautalanka lenkkeineen, ja se on sitten toisesta päästä kiinnitetty tuohon verhokiskoja kiinni pitävään metalliseen osaan isolla lenkillä.

Tässä ovat alemman lampun päällä olevat leijonankidat. Alalämpöä tarjoaa tuo aika paljon lämpiävä valaisin, mutta silti ovat itäneet vasta tämän verran. Kun ei ole aiempaa kokemusta, en tiedä onko se normaalia.

Kiinanjasmiini pääsi uuteen tukeensa jo edellisessä postauksessa, mutta tässä kuva virityksestä. Tavoite on, että jonkin ajan päästä kasvi alkaisi peittää noita luonnottomia naruja ja alkaisi näyttää siltä kuin olisi aina kasvanut tuossa. Yritys on kova hankkia jostain altakasteluruukku tälle kasville kesää varten. Rionjuoru joutui muuttamaan alta pois ikkunan toiseen päätyyn. Kasvakoon siinä kunnon lehtiputoukseksi. Toivottavasti muistan tällä kertaa kastella häntä tarpeeksi usein, ettei taas käy niin että kun kasvi alkaa näyttää hienolta, se melkein kuolee kuivuuteen...

0 kommenttia: