keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Parveke tänään

Tadaa! Esittelykierros alkaa tästä:



Sainpas vihdoin siivottua parvekkeen. Siis tyhjensin parvekelaatikot syksyn jäljiltä, lakaisin pöytäprojektin jätteet pois ja kiikutin vanhoja multia biojätteeseen. Nyt tuonne uskalsi jo laittaa pienen maton. Isompi odottaa, kunnes saan säilytysarkun oikealle paikalleen. Sitä ennen se pitäisi tyhjentää, puhdistaa, käsitellä suoja-aineella ja tehdä sille jotkut aluset jalkojen alle ettei se olisi samassa tasossa tuon parvekkeen lattian kanssa. Inhottavan näköistä kun vesi seisoo parvekkeella sateen jälkeen ja puuosat lilluvat siinä. Ei varmaan tee hyvää jalkojen ulkonäölle.

Tämä toinen pääty on vielä aika karmean näköinen. Vanhoja akvaarion hiekkoja muovipusseissaan, maalaustarpeita, vihreää pressua, ällön keltaisia laattoja. Hiekat ovat lähdössä roskiin jahka jaksan ne tuosta raahata alakertaan. Märkä hiekka painaa niin, että pussit hajoavat, pitää viedä nuo ämpärissä yksi kerrallaan. Keltaisista laatoista ajattelin jos kokeilisi tehdä niistä aluset tuolle arkulle. Testasin ideaa lyhyesti tuolla kukkalaatikolla. Pitäisi vain saada ensin laattoja vähän pienittyä. Nätimmäthän noista saisi, kun käyttäisi niitä vain piiloon jäävien kohtien alla ja näkyvissä kohdissa laittaisi päällimmäiseksi nätimpää laattaa. Harmi vain, että noiden rikkominen ei taida siististi onnistua kun minulla ei ole mitään laattaleikkuria. No, katsotaan mitä keksitään.

Suunnittelin ristikoita eilen, pitäisi ottaa mitat niitä varten. Homman tekee hankalaksi se, ettei meillä saa vuokrasopimuksen mukaan tehdä reikiä seiniin tai kattoon. Eikä minua houkuttele ajatus roikkumisesta katon rajassa liian lyhyiden tikkaiden päässä kolmannen kerroksen parvekkeen laidan yläpuolella vain yhtä koukkua varten. Sain nimittäin neuvon pistää kattoon kaksi koukkua ja ripustaa ristikko siihen roikkumaan. Yksi mahdollisuus olisi tehdä ristikot jotka olisivat kiinni noissa puisissa kukka-astioissa, mutta sitten niiden pitäisi olla jotenkin sieltä yläpäästään tuetut, sillä parvekkeellamme tuulee yleensä juuri siitä suunnasta. Nyt olen miettinyt, jos rakentaisi niin ison ristikon, että se peittäisi koko päädyn niin, että se ulottuisi lattiasta kattoon. Sellaisen voisi sitten sitoa kaiteeseen jollain muovinarulla, tukea tuohon betonipylvääseen ja kiinnittää melko helposti parvekkeen kaiteen kiinnikkeisiin lattian tasossa.

Tuossakin on kyllä omat ongelmansa. Niin isoa ristikkoa ei kyllä siirretä sitten minnekään. Ellei tee sitä paloista. Jos tekee ristikon irroitettavista paloista, miten ne kiinnittää toisiinsa niin etteivät ne lennä tuulen mukana, mutteivät ruostuisi kiinnikään. Oman ongelmansa muodostavat sitten varallisuus ja se tosiasia ettei minulla ole autoa. Rimat pitäisi siis kuljettaa rautakaupasta kotiin joko bussilla tai pyörällä tai kävellen (mikä ei houkuttele). Pisimpien kuljettamisen kanssa voi tulla ongelmia. Ja mitäköhän niin iso ristikko tulisi sitten maksamaan kaikkinensa jos sen itse tekee. Katselin että k-ryhmän kaupoissa oli puisia ristikoita kokoa 90cm x 180cm hintaan 12€ tai sinne päin. Niitä tuohon saisi kaksi, mutta aika lyhyiksi jäävät, jos ne lattialle laittaa. Kun kaiteen reunasta kattoon on 190cm. Pistetään mietintämyssy päähän. Hommiin ei kuitenkaan pääse ennen kuin on taas vähän tukia tilillä.

0 kommenttia: