lauantai 26. huhtikuuta 2008

Ylös, ulos ja aurinkoon!


Tänään oli niin aurinkoinen ja lämmin päivä, että vein kasvit ulkoilemaan. Huomatkaa upeat köynnöstuet elämänlangoilla, joita piti korjailla maalarinteipin kanssa ja lisäillä grillitikkuja tuulen takia. Kylmä tuuli puhalteli, mutta onneksi niin heikoisti, että ei kasveja haitannut.

Tässä ovat ylhäältä alas tuoksuköynnös (joka kasvoi ulkona sentin verran), sitten petuniat, mansikat, ahkeraliisat ja kehäkukat. Kannen alla itävät samettikukat ja vieressä rasiassa ovat leijonankidat (kirpun kokoisia) ja valkoisessa amppelissa yrittävät itää värinokkoset.

Otin ulos myös orkidean, joka pääsi roikkumaan tuohon tummaa seinää vasten. Pienoiskasvihuoneessa yrittävät itää kesäharsot. Arvatkaa, kuka vietti tänään suurimman osan ajastaan löhöillen tässä nurkkauksessa? Teki mieli käpertyä tuohon kerälle ja kehrätä kuin kissa, mutta fysiikka ei ihan sitä sallinut. Ihanan lämmin, vaikkakin illan suussa alkoi olla jo aika helteistä. Sisälämpötila asunnossa kohosi peräti 26 asteeseen, ja parvekkeellakin oli varjossa olevan mittarin mukaan parhaimmillaan melkein 19 astetta lämmintä. Ilma alkoi vasta seitsemän maissa nopeasti viiletä, jolloin nostelin kasvit takaisin sisälle. Ainoa harmi oli, että myös kaikki naapurit innostuivat istuskelemaan parvekkeelle tupakoimaan, ja minä saan siitä hajusta aina hirveän päänsäryn. Pahimmat korsteenit ovat näemmä juuri nuo seinänaapurit. Eivät kunnioittaneet edes sitä että laitoin pyykit kuivumaan parvekkeelle. Toivottavasti haju ei hirveästi tarttunut.

Elämänlankoja saa kyllä kohta taas leikata, ottivat tuolla ulkona sellaisen kasvuspurtin ettei ole tosikaan. Juurten alapuolella olevalla kanankakkamerilevämurskalla on varmaan silläkin oma osuutensa tähän kasvuspurttiin. :) Ne onnistuivat jo nyt imemään multansa kuiviin, vaikka nostin kasvit pihalle vasta klo 14 jälkeen iltapäivällä. Jouduin kastelemaan heitä litran/laatikko etteivät olisi ihan lurpsahtaneet ennen auringonlaskua.

0 kommenttia: