lauantai 19. huhtikuuta 2008

Reissun päällä

Nyt ollaan viikonloppureissulla, ja jännitetään miten pikku taimet selviävät kahden päivän poissaolostani. Laitoin niihin muovit päälle, etteivät ihan kuivuisi sillä välin kun olen pois, ja tarkistin että vettä on. Tuolla ikkunalla yksi aurinkoinen päivä saa kyllä sitä vettä katoamaan kummasti. Anoppi osti minulle lohdutukseksi poistomyynnistä orkidean, josta olen nyt aivan innoissani. Hintaakin oli kuulemma vain 4€. Tarkemmin siitä, mikä orkidea tuo on, ei kerro muu kuin purkin kyljessä ollut teksti "Cymbidium 2gr". Saa nähdä, mitä tälle kuuluu jonkin ajan päästä, onnistunko tappamaan kauniin kasvin vai en. Luulisi kyllä että tämä ilmoittaisi itse milloin on kastelun aika, kun tällä on bulbit jotka kurtistuvat jos vettä tekisi mieli.

Sain tarjoilupyödän melkein maalattua, enää vain kahvasta ja kahdesta jalasta puuttuu toinen maalikerros. Samoin toinen maalikerros puuttuu pöytälevyistä. Jahka kotiin pääsen, saan varmasti yhdessä päivässä ne maalattua. Sitten voikin alkaa laatoittamaan. :) Löysin kierrätyskeskuksesta hommaan sopivat muovilastatkin. Toinen on 5 ja toinen 15 cm leveä. Kohta (toivottavasti) pääsen esittelemään suuren muodonmuutoksen kokenutta pöytää. Päätin jättää sen laatikon pois, kun huomasin että sen kanssa suihkepullo ei oikein mahdu alatasolle, ja lisäksi sitä varten poratut ruuvinreiät ovat aivan erilaiset kuin muut ruuvinreiät tuossa pöydässä, eli sekin taitaa olla myöhemmin lisättyä. Otin kuviakin, mutta en ole ehtinyt vielä niitä koneelle laittamaan, kiirettä on pitänyt.

Nyt olen Googletellut tuntikausia orkidealleni hoito-ohjeita. Toivon todella, että saisin sen viihtymään. Vielä on kuitenkin edessä matka kotiinkin, saa nähdä miten käy. Tästäkin kasvista ilmestyy kuva heti kun pääsen taas kotiin ja saan kameran käsiini.

0 kommenttia: