tiistai 1. huhtikuuta 2008

No voihan piip!

Punkkejahan niitä. Joka kasvissani on imuttelun jälkiä. Myös taimissa. Ahkeraliisoista yhdellä on oikein rytätty lehti, imujälkiä näkyy myös elämänlangoissa. Kestävätkö näin pienet taimet myrkyttelyä? Jos yrittäisi noiden petunioiden ja ahkeraliisojen kohdalla sitä kosteudella hitaasti kiduttamista ja myrkyttäisi elämänlangat. Jos ne eivät sitä kestä, minulla on vielä ruusupavun siemeniä varalta.

Toivotaan, että saisin tämänkin invaasion kuriin. Seittiä ei onneksi vielä ollut kuin raitamatissa. Muissa kasveissa olen nähnyt vasta pieniä pisteitä ja noita vioittumisia. Kirotut kehrääjäpunkit. Olen bongannut vasta yhden aikuisen vihannespunkin, ja sen nitistin heti. Näistä seittiä tehneistä en tiedä, ovatko samaa punkkilajia, mutta joka tapauksessa hankalia häädettäviä. Ja vaikeita havaita, ovat niin pieniä valkoisia pisteitä. Vasta kun niitä on paljon tai lehdissä on jo laikkuja, alkaa huomata että nyt tapahtuu jotain.

Vein jo sunnuntaina akvaarion takana olevat kasvit suihkuun ja myrkytin. Tänään olisi sama tarkoitus tehdä noille ikkunalaudan kasveille. Ei voi kaikille tehdä samaa käsittelyä yhtä aikaa, kun on liian pieni vessa. Nyt kaikki sormet ja varpaat ristissä, että pääsen näistä eroon ja saan taimet pelastettua.

0 kommenttia: