perjantai 4. heinäkuuta 2008

Kukkia ja hellettä

Päivityskatko on johtunut ongelmista nettiyhteyden kanssa ja matkasta Helsinkiin. Kävimme myös kasvitieteellisessä puutarhassa, mutta valitettavasti itse kasvihuoneisiin emme ehtineet. No, ensi kerralla sitten. Tältä parveke näytti tänä aamuna:

Viherkasvit ovat päässeet ulkoilemaan. Aamupäivällä aurinko osuu sopivasti juuri tuohon kohtaan, ja tuntuisi hassulta, jos siinä ei olisi mitään.
 
Eilen iltapäivällä parvekkeella näytti tältä. Tuolin takana on purppuraköynnös ikeasta ostetun kukkapylvään päällä. Pöydälle ovat päässeet kultapalmu, anopinhammas ja piikkikruunu. Köynnökset ovat tänä vuonna peittävämpiä kuin viime vuonna, vaikka tuosta päädystä tuuli tappoikin kaksi köynnöstä. Pitää laittaa tilalle jotain tuulenkestävämpää. Ehdotuksia?
Tässä löhöilypaikkani. Ahkeraliisat ovat jo kauhean paksuvartisia, ja kukkivat nimensä mukaisesti. Marraskuunkaktus peittää vähän ruusupavun ruukkua, mutta siellä se on.

Näin komeasti kukkii kehäkukkani. Tavoite oli saada niillä tarpeeksi korkeutta, että jotain kukkia näkyisi kadulle asti. Jokin kuitenkin on saanut tämän parvekelaatikon kasvit voimaan paljon rehevämmin kuin toisella puolella olevan, eikä siellä vielä kukaan kuki. Keskellä olevassa laatikossa sen sijaan huomasin tänä aamuna auenneen petunian kukan. Voi onnea!
Tällä postauksella osallistun myös parvekekisaan, toivottakaa onnea!

0 kommenttia: