keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Jakson tentit on tentitty

Mutta kyllä niihin sai lukeakin. Kiirettä on siis pitänyt. Lisäksi viime viikonloppuna kävimme sukuloimassa. Reissu tarkoitti sitä, että lehtikset jäivät yhtenä päivänä ruokkimatta, joten he söivät evääksi poikasensa. Kyllä minä yhä ihmettelen, miten nuo otukset voivat lajina olla hengissä, kun tuo lisääntyminen on niin vaikeaa...

Puulaatikot talon edessä ovat saaneet olla rauhassa, mutta jonkun oli pakko vetää tuijan suojana ollut varjostuskangas pois kasvin päältä perjantain hulinoissa, piti laittaa se takaisin. Varsinaista ilkivaltaa ei siis ole vielä ollut, roskaamista ja humalaisten päähänpistoja vain.

Koulussa on nyt käyty läpi kasvintuhoojia. Näytteistä on yritetty tunnistaa ripsiäisiä, kemppejä, kilpikirvoja, kirppoja ja kärsäkkäitä. Tänään käsiteltiin kasvitauteja, huomenna pitäisi aloittaa rikka- eli oheiskasvien läpikäyminen. Teoriaa on ollut nyt paljon, mutta ensi viikko on puutarhatöitä ja rakentamista. Pääsisinköhän vihdoin aloittamaan sen köynnösristikon, jota himoitsen kärhölle... Jos pääsen, yritän ottaa kameran mukaan niin saatte ihailla kuviakin.

0 kommenttia: