lauantai 6. marraskuuta 2010

Akvaariot tänään

Taas on viikonloppu ja vedenvaihtojen aika. Vaihdan n. kerran viikossa puolet akvaarioideni vedestä, ja hankaan samalla levät laseista. Paljon muuta hoitoa nämä eivät nyt olekaan tarvinneet, mitä nyt kalat pitää välillä ruokkia. Eteisen 128-litrainen on aivan hirveä viidakko, mistä kalat pitävät.He ovat selvästi olleet kotona ruoka-aikaan, sen verran on kokoa kertynyt. Nyt he ovat yhtä suuria kuin vanhempansa olivat, kun saapuivat meille.
300-litraisen kasvit ovat alkaneet jopa kukkia, ilmeisesti he siis viihtyvät. Osa sitten mököttää, ja osa tekee kuolemaa. No, aina ei voi saada kaikkea... Akvaarion takahylly on tyhjentynyt, kun kasveja on kupsahdellut.  Flamingokukka kuivatti lehtensä ja heliotrooppi nuupahti. Saa nähdä, liittyykö viheradiantumi niiden joukkoon, sillä on enää yksi lehti hengissä.
Phalaenopsis celebensis on alkanut vähitellen tehdä uutta lehteä, kun pääsi eroon punkeista. Saastunta oli paha, ihme että kasvi selvisi.
Nämä normiphalet ovat toisella laidalla lihomassa. Tuossa taaimmaisessa on jotain vikaa juurissa, mistä syystä sen pitää olla jatkuvasti vedessä tai se näyttää kuolevan janoon. Saa nähdä, tuleeko siitä kompostin täytettä, vai toipuuko se.

0 kommenttia: