torstai 4. joulukuuta 2008

300l alasleikkauksen jälkeen



Näyttääkö erilaiselta? Leikkasin lumpeen alas, siitä jäi vain tynkä jäljelle. Pohjalle pääsee nyt paljon enemmän valoa.



Tässä pohjaa keskivaiheilta. Mitäköhän tälle pitäisi tehdä? Taaimpana vasemmalla vesimiekka, jonka pitäisi kasvaa akvaariosta ulos. Sen vieressä on herttavesimiekkaryhmä. Edempänä kolme vesimiekkaa, jotka ovat myös vielä pieniä. Niiden nimi pitäisi tarkistaa, olen unohtanut sen.

2 kommenttia:

WeirdRockStar kirjoitti...

Sinulla on todella ihana blogi! Luin kaikki tekstit yhdeltä istumalta ja minulla onkin sinulle kysymys;
Viihtyykö Kämmekät noin pörheästi akvan läheisyydessä.
RRRRRakastan Orkideoita mutta meidän koti on lämmin ( kuuma ) ja olen ajatellut Phalaenopsista akvaarioiden läheisyyteen. Pelkään vaan että tapan ne poloiset kuumuuteen...

Itse ehkä sijoittaisin jotain matalaa pohjakasvillisuutta vaikka peittämään osaa hiekasta. Tuo ryteikkö akvan päällä on Komea ja näyttää liittyvän orgaanisesti akvaarion sisältöön. Tähän runsauteen verrattuna pohja näyttää hyvin tuuletetulta.
Jos uskaltaisin liikuttaa 269 litraistani milliäkään niin siihen tulisi heti joku tuollainen hylly myös taakse. Loistava idea!

Ja tuohon aikaisempaan riccian ja mattosuodattimen liittoon... tarttuiko?
Itsellä on isolimaska löytänyt tiensä suodatinmaton reunoille auttamatta. Kunhan sitä ei räpli, pysyy siinä oikein hyvin.

Aralia kirjoitti...

Kiitos kehuista! Orkideat viihtyy erittäin hyvin tuossa. Kastelen ne akvaariovedellä vedenvaihdon yhteydessä. Monimetallit ovat kyllä sikäli ongelmalliset, että orkideat tuppaavat kasvamaan niitä kohti todella voimakkaasti, joten kasveja pitää välillä kääntää. Avoin allas haihduttaa vettä, mutta lisäksi sumutan orkideat joka aamu. Kovin pitkää kokemustahan minulla ei tästä järjestelystä ole, mutta olen kuullut hyviä kokemuksia myös muilta akvaarioharrastajilta.

Yritän kasvattaa tuonne akvaarion pohjalle lisää tuota matalaa ruohoa, jos se auttaisi. Hiekkapohjaa pitää kuitenkin vähän edes jäädä, että monniset ja banjomonni viihtyvät. Mietin myös, josko jotkut melalehdet sopisivat tuonne...

Riccia ei tarttunut mattoon tuolla tavoin, ilmeisesti matto nousi liian korkealle vedenpinnasta. Sekin voi vaikuttaa että hommassa kesti niin pitkään että unohdin sumutella kasvia tarpeeksi usein. Nyt kasvattelen sitä vedestä ylöspäin mattoa pitkin. Saa nähdä, kuinka korkealle nousee. Ajattelin sahailla sitten tuota mattoa lyhyemmäksi siihen korkeuteen, jos saisin sen kauttaaltaan vihertymään.