sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Askarteluvinkki


Jos lintujen ruokinnan esteenä on puuttuva lintulauta, tässäpä vinkki, miten sopivan saa ihan itse väkerrettyä. Ohje löytyy englanniksi täältä. Tarvitset siis kaksi palaa lautaa, pullon, rautalankaa, nauloja, ruuveja, sopivan kulhon, esimerkiksi muovipullon pohjan ja ripustuskoukun.

2 kommenttia:

@eerokaasinen kirjoitti...

Tuossa aijemmassa kuvassa oli akvaarion yllä lamppuja, oliko ne kasvilamppuja? Mistä ostit ne ja onko ne sinusta hyödyllisiä?

Aralia kirjoitti...

Tarkoitatko nyt rapulan valaisinta vai 300:en lamppuja? Rapulaa valaiseen normaali loisteputkivalaisin 15 W putkella. 300:en lamppuina toimivat monimetallivalaisimet. Niitä käytetään kauppojen yleisvalaistukseen, kasvilamppuina ja akvaarioiden valaisemiseen. Omani olen ostanut käytettynä muilta harrastajilta. Myös kauppojen käytettyä irtaimistoa myyvistä liikkeistä näitä voi löytää halvalla. Kannattaa myös vahtia, missä liikkeissä tehdään remonttia, voi saada valaisimia jopa ilmaiseksi. Sitä en muista, mitä vastaavat maksavat uutena, mutta uusi polttimo on n. 50€ halvimmillaan, ja nämä lamppuni sain hintaan 70-80€/kpl. Ovat erittäin hyödyllisiä, sillä akvaario ei saa mistään luonnonvaloa. Tehoa löytyy 70W, ja näiden valossa voisi esimerkiksi kasvattaa tomaatteja keskitalvellakin.