lauantai 5. joulukuuta 2009

Marraskuun kukintaa


Sokea puutarhuri ilmoittautuu. Minulla meinasi mennä marraskuunkaktukseni kukinta täysin ohi, sillä kaikki kukat osoittivat ikkunaa päin. Huomasin asian vasta, kun aloin käännellä kasvia katsoakseni, osuuko se ikkunaan. Huomasin kukkien lisäksi, että kasvi uhkasi saada kylmävaurioita kosketellessaan kylmää lasia, ja nostin kasvin sisemmäksi huoneeseen. Samalla käänsin sitä, että kukista pääsisi myös nauttimaan. Ainakaan vielä ei nuppuja ole putoillut. Päätin, että myös näitä kasveja pitää ruveta kääntelemään välillä, että kasvaisivat tasaisemmin. Tämäkin mokoma kukkii nyt toispuoleisesti.

Soihtuköynnös on pudotellut kauheasti lehtiä, mutta nyt se on päättänyt ruveta kukkimaan. Ihme otus. Luuleeko se kuolevansa, kun tämmöiseen voimainponnistukseen ryhtyy?


Toinen esimerkki kasvien kääntämättömyyden vaikutuksista. Aralia yritti kaatua muiden kasvien päälle, niin pitkällä se jo roikkui kohti ikkunan keskiosaa. Käänsin sitäkin nyt 180 astetta, josko rupeaisi suoristumaan. Jos ei rupea, pitää sitten miettiä, josko tukisi.

0 kommenttia: