tiistai 15. marraskuuta 2011

Orkideaharrastajia hemmotellaan

Tämä viesti on nyt täynnä tuotemainontaa, mutta korostan, ettei Biolan maksa minulle mistään mitään. Suomen orkideayhdistys viettää tänä vuonna 50-vuotissynttäreitään, mikä on yhdistykselle Suomen mittakaavassa korkea ikä. Onnittelut! Juhlanäyttely Helsingissä meni minulta ohi, mutta valokuvia saa ihailla täällä.Juhlan kunniaksi (?) Biolanilta on tullut tuotepaketti erityisesti orkideoille: kasvualustapakkaus ja lannoite. Kasvualustapakkaus sisältää erikseen pakattuina grillihiiltä, kaarnaa, turvetta ja perliittiä. Onhan noita kaikkia saanut ostaa erikseenkin, mutta kaikkia ei ihan joka paikkakunnalta helposti saa ja kaarna voi olla kiven alla jos ei omista omaa metsää tai halua tilata sitä kuutiokaupalla. Mukaan saa ohjeet tavallisimpien orkideojen vaatiman kasvualustan tekemiseen. Tämä tuote on kehitetty yhdessä Suomen Orkideayhdistyksen kanssa. Jokohan nyt loppuisi se orkideoille sopimattoman orkideamullan myynti?


Lannoite ei todellakaan ole mitään laimennettua viherkasvilannoitetta. Taustalta löytyy tieteellinen artikkeli, paljon testien toistamista ja belgialainen taimitarha Akerne Orchids. Tuloksena syntyi lannoite, jota belgit vielä testasivat kahden vuoden ajan omalla tarhallaan ennen tuotteen päätymistä yleiseen myyntiin. Yhteensä lannoitteen taustalla on yli 10 vuoden tutkimustyö. Ei siis voi puhua mistään mutu-tuntumalta lannoittamisesta. Lisäksi tuotetta mainostetaan helppoudella. Yksi ja sama lannoite käy vuoden ympäri, eikä enää tarvitse käyttää yhtä kasvuun ja toista kukittamiseen.

Enää ei jää muuta puuttumaan kuin kunnon ruukkusarja orkideoille. Ehkä sellaista ei katsottu tarpeelliseksi, kun orkideoille saa niin helposti ruukun tehtyä itse? Toisaalta niin kauan kun kaupoissa myydään "orkidearuukku"-nimellä lasisia orkideantappajia, olisi hyvä että tarjolla olisi myös valmiita ruukkuja, jotka olisivat orkideoille hyvästä, eivät pahasta. Tai sitten niille lasisille ruukuille annettaisiin jokin muu nimi jossa niitä ei suositella millekään kasville, esim. "koriste-esine, lasia".

0 kommenttia: