perjantai 11. marraskuuta 2011

Uusia näkymiä


Nyt on muutettu, Saksaan. Kämppä on mieheni työpaikan vuokra-asunto, ja tässä asutaan seuraava vuosi. Saanko esitellä: Nykyisen asuntomme piha. Tuo lähin talo on samalla pihalla, eli aika isot on tilukset. Täällä on vielä näin syksyistä.


Vähän eri suuntaan. Täällä on itseasiassa ollut niin lämmintä, että kasvit ovat vähän sekaisin. Lehtikuuset ovat keltaisia, mutta ne työntävät jo uutta kasvua oksien kärjistään. Samoin poppelien ja muiden eteläisempien asukkien silmut ovat alkaneet paisua aivan väärään aikaan.


Täällä ei änge sisään kärpäsiä, vaan leppäkertuja. En onnistunut saamaan niistä yhtäkään tarkkaa kuvaa, tässä paras. Avaat ikkunan, ja niitä tulee sisään heti vähintään kaksi. Ennätys taisi olla viisi yhdellä kertaa. Koska täällä ei tunneta ilmastointia, ei painovoimaista tai koneellista, vuokralaisten tulee tuulettaa asuntoaan vähintään kahdesti päivässä, jottei se homehdu. Lisäksi aina suihkun tai ruuanlaiton jälkeen pitää myös tuulettaa. Leppiksillä on siis paljon mahdollisuuksia tulla lämmittelemään meille. Tuntuvat tykästyneen H. kanyakumariana:an. Mikäs siinä. Ilmainen tuholaistorjunta. :)

0 kommenttia: