sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Hyvää joulua!


Täällä on jo joulun juhlinta täydessä käynnissä, ainakin mitä katukuvasta voi päätellä. Joulukadut ovat olleet auki jo viime kuun puolelta asti. Kaupoissa joulutavaraa on myyty jo syyskuusta asti. Tämä joulukatu lähtee pääostoskadulta, joten turistit löytävät sen helposti. Tarjolla on paljon glühweinia (joka ei ole glögiä) ja bratwurstia. Niin ja vaikka mitä muuta! Paikalliset kaupat, jotka ympäröivät joulukatua, ottavat tapahtumasta kaiken ilon irti. Ovet ovat auki kadulle asti, joten mitä ei kadulta löydä, löytyy katon alta.

Selvästi mikään ei ole jouluisampaa kuin karuselliajelu. Karuselleja on vähän jokapaikassa, tältä joulukadulta bongasin niitä kaksi.

Pipareita pitää myös olla. Näitä kojuja on myös paljon. Jättimäisiin pipareihin on kirjoitettu kaikkea ylimakeaa.


Pipareihin voi myös käyttää kiiltokuvia. Hyvä vinkki meille piirrustustaidottomille. ;)

Joululeivonnaisia emme ole vielä maistaneet, vaikka niitä on tarjolla vähän joka paikassa. Edes jouluhalkoa emme ole vielä kokeilleet, vaikka siihen ei voi olla törmäämättä. Näiden nimiä en edes tiedä...


Joulukoristeita täytyy tietysti olla.


Tässä kojussa myytiin vain oljesta tehtyjä joulukoristeita. Tämä oli suurin ja komein, siten myös kallein. Hienoja, mutta miten ihmeessä tuommoisen saa ehjänä kotiin asti?


Maustepuodissa näytettiin, että mausteillakin voi koreilla. Neilikoita on liimattu ilmeisesti styroxpallon päälle, ja saatu tuoksuva kuusenkoriste. Yhdistän tuollaiset pähkinänsärkijät Englantiin, mutta niitä on täälläkin kauppojen hyllyt täynnä.


Kadun päässä myytiin joulukuusia, ja ne myös kävivät kaupaksi, 29.11. Myöhemmin sain selville, että täällä joulukuusi ja muut koristeet laitetaan jo ensimmäiseksi adventiksi, ja niitä ihastellaan koko kuukausi. Niin ne tavat vaihtelevat.


Ostoksilla tulee tunnetusti nälkä. Näin kuuluu grillata makkaraa. Tarvitaan keinun runko, valtava arila ja tietysti nuotio. Makkarat keinuivat aikamoista vauhtia. :)


Tarttuihan sieltä itsellekin jotain mukaan. Näitä kauniita posliinisia tuikkulyhtyjä myytiin monessa kojussa. Pihimpi olisi tehnyt hintavertailuja, mutta minä en selvästi ole pihi.

1 kommenttia:

varjoyrtti kirjoitti...

Kun taivas on tumma ja pohjoisesta tuulee,
silloin enkelin laulun tuulessa kuulee.
Se rakkautta ja lämpöä koteihin laulaa,
ja kaikille toivottaa joulurauhaa.

Hyvää Joulua!