perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kauppaan hylätyt

Tänään kävin keväisen päivän kunniaksi paikallisessä puutarhakeskuksessa, jossa valokuvaus on kielletty. Sieltä löytyi peräti kaksi posliinikukkaa, joista kumpaakaan minulla ei ole. En ostanut kumpaakaan.

Ensimmäinen oli Hoya wayetii (14,50€ kaaressa). Se jäi kauppaan kahdesta syystä: Sitä tapaa Suomessa säännöllisesti ja se on minusta "tylsä" Hoya. Se kuuluu näihin pienin, punaisin kukin kukkiviin, joita on vaikea erottaa toisistaan erityisesti kukinta-ajan ulkopuolella, eikä kukissa ole mitään niin erikoista, että viitsisin tuon kasvin ostaa. 

Toinen oli H. macrophylla (19.90€ kaaressa, 49,90€ pyramidissa). Komea kasvi, upeat lehdet, mutta... Ehkä vähän liian iso nykyisessä elämäntilanteessa. Nimikin sen jo sanoo: macro = suuri, phylla = lehti. Suurilehtinen = isokokoinen, eikä tilanvaltaajille ole nyt tilaa, kun pitää jatkuvasti muistaa, että täältä pitää joskus muuttaa henkilöautolla.

Posliinikukkaharrastuksesta on kyllä hyötyä. Nykyään puutarhaliikkeissä kestää paljon lyhyempi aika kuin ennen, eikä rahaa pala niin paljoa. Tarvitsee vain katsoa, onko liikkeessä myytävänä posliinikukkia, sillä kaikki muut kasvit ovat tylsiä niihin verrattuna. :)
Mitä sitten tarttui mukaan? Siitä seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia:

Hanna-Riikka kirjoitti...

Hei, olisitko halunnut sen obovatan pistokkaan tänä keväänä? Olen sulle sen auki :D

Aralia kirjoitti...

Öh... Olitko? Mistäköhän hyvästä...? Ei muista enää. Mut hyvä, jos oot. ;) Millonkas siellä alkais olla semmoset säät, että kehtais pistokkaita lähettää postitse? Täällä on jo niin lämmintä, että kävin äsken kaupassa shortseissa ja t-paidassa.