keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Uuden maailman ihmeitä ja ideoita

Olen jo moneen kertaan saanut todeta, että jos on olemassa ongelma, joku on jo törmännyt siihen aiemmin. Nettikaupoissa pyöriessäni löysin heti monen ongelman ratkaisuehdotuksen. Tomaattia voi kokeilla kasvattaa ylösalaisin, taulut voi korvata kasveilla ja lammikkonsa kaloja voi suojella lokeilta kelluvalla saarella. Kastelukannun sijaan voi käyttää siilinpäätä ja sammakko voi huolehtia kastelusta. Jopa kuivakukat valmistuvat nopeasti mikrossa.

Myös hyviä ideoita, jotka ovat ilmaisia, löytyi. Otappa esimerkiksi sileitä kiviä ja permanenttitussi, ja syntyy nättejä nimikylttejä kasveille. Ja jos olet menossa pitkälle reissulle ja kasvisi sattuvat kasvamaan saviruukuissa, nosta ne sopivan kokoisiin lasiastioihin, jotka täytät vedellä. Ruukunvaihto kannattaa tehdä sopivan kokoisessa muoviastiassa, niin multa ei leviä joka paikkaan (ainakin teoriassa). Kätevän (?) säilytyspaikan myös puutarhatavaroille saa kankaasta, kanttinauhasta ja kuminauhasta.

Mukavaa, että valikoimista löytyy myös nättejä sadevesitynnyreitä (näyttävät keraamisilta ruukuilta) ja keinoja ohjata (metallisia keppejä, päissä koriste) ja piilottaa vesiletkut (keraamiselta ruukulta näyttävä keräysastia). Pidän myös siitä, että nykyään otetaan yhä enemmän myös muut eläimet kuin ihmiset puutarhassa huomioon. On linnuille kylpypaikkaa ja moni on ryhtynyt puutarhurin hommien ohella myös mehiläistarhuriksi. Takapihan juomapaikka eri eläimille on hyvä idea vaikka pihan perälle ja pienet lasit jotka sade täyttää toimivat juomapaikkana perhosille. Pelkkä astia joka "unohdetaan" sateeseen, toimii näissä ihan yhtä hyvin. Harmi, kun kerrostalossa asuessa siilien kanssa ei tule niin tutuksi kuin omakotitalossa. Mutta lintuja voi parvekkeellakin ruokkia talvella, pienen astian voi unohtaa sateeseen perhosille juomapaikaksi... Hmm... Mitenköhän tuo meidän parvekkeemme pylväs sopisi linnunpöntölle?

ps. Tämä ei ollut tuon nettikaupan mainos, kunhan selailin ja ihmettelin. En edes tiedä, toimittavatko Suomeen asti.

0 kommenttia: