maanantai 20. heinäkuuta 2009

Muuttoa pala palalta

Tänään saimme auton lainaan ja veimme uuteen asuntoon tavaroita, joita on vaikea tai vaarallista viedä muuttoautolla. Ensimmäisellä reissulla veimme siivoustarpeita ja parvekelaatikoita. Heti on kotoisaa, kun on 5 auringonkukkaa ikkunalaudalla.Siivottavaa oli, sillä remonttipölyä oli sekä lattioissa että seinissä. Olkkarissa ei voinut koskea seinää, ennen kuin oli pyyhkinyt sen, muuten  käsi muuttui pölystä valkoiseksi. Mutta näkymä puistoon on upea. Vielä, kun ulkoremontti loppuisi, rakennustelineet katoaisivat ja pääsisi pesemään ikkunat!Edellisen asukkaan jättämät valaisimet ovat hirveitä, ne pitää korvata paremmilla heti alkuunsa. Kihlattuni iskee näihin päätänsä jatkuvasti, ja vessan ovi hipoo käytävän lamppua.Eteinen odottaa vielä sisältöä.Keittiössä on tehty remontti, mutta  astianpesukoneelle ei ole paikkaa. Tiskipöydästä tuli siivousreissun tukikohta.Asunnon ikä näkyy mm. tuuletusventtiilien ulkonäössä.Jääkaappi ja vanha kaappi, josta ovat vielä reiät ulos asti, vierekkäin. Pitää katsoa, mitä vanhalle "viileäkaapille" tekee. Olen saanut neuvon, että kaikki reiät ulos umpeen, muuten sisältö menee homeeseen, mutta myös käskyn olla tukkimatta reikiä, sillä tukkiminen vaikuttaa ilmanvaihtoon. Saa nähdä, tuleeko ongelmia.

2 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Ensi kertaa vierailulla, tämähän on tosi kiva blogi.

Mainioita ne parveketintit:)

Luin tuosta viileäkaapistasi. Niissähän on ideana, että kaappi pysyy viileänä ulkoilman avulla. Niitä on poistettu monista asunnoista remonttien yhteydessä ja reiät on siinä yhteydessä tukittu. Mutta ilmanvaihtoon voi tukkiminen tosiaan vaikuttaa, riippuen siitä miten ilmanvaihto on järjestetty, koneellinen vaiko painoilma ja mistä korvausilma tulee asuntoon.

Anonyymi kirjoitti...

eksyin vahingossa blogiisi, ja huomasin mietintäsi tuosta vanhan ajan jääkaapista. Iseltäni löytyy samanlainen tämänhetkisestä vuokrakämpästä ja vuokraisäntä kertoi sen olleen tukittuna jo monta vuotta tennispalloilla, ja hyvin toimii. Itse säilytän siellä tällä hetkellä jos jonkin sortin lautapeliä ja muuta tavaraa jota vähän harvemmin tarvitsee. :)