perjantai 3. joulukuuta 2010

Joulua Terrassa

Tuli käytyä Nokian Kodin terrassa ostamassa tuliaiskukkia, ja räpsin samalla kuvia. Tarjolla oli jouluisia asetelmia jos jonkinlaisia.
Täytyy sanoa, että puutarhurit tulevat yhä kekseliäämmiksi uusien tuotteiden kanssa. Kodinonnesta saa joulukukan kun pistää siihen joulupukin loikoilemaan.Sammalmähkästä saa jouluisen tökkimällä siihen lahjapaketteja ja muita jouluisia somisteita. Harmi, että se vaatii korkeaa kosteutta tai kupsahtaa.
Mehikasvien käyttö jouluasetelmissa on yleistynyt, kai siksi että ne pärjäävät niin vähällä vedellä ja ovat niin graafisia muodoiltaan.
Tämä menee minusta kyllä jo liian pitkälle. Kasviparat! Tähän voisi ihan hyvin käyttää tekokasveja, mutta kai aitojen käyttö on halvempaa. Ja kun kasvi kuolee, voi ensi jouluksi myydä uuden.
Porot ovat saaneet kyytiinsä tulilatvaa ja murattia.
Havut ja joulu kuuluvat erottamattomasti yhteen. Harmi, etteivät sypressit tuoksu yhtä hyvältä kuin kuusi ja minun kokemukseni mukaan ovat yhtä lyhytikäisiä sisätiloissa.

Orkideoja oli paljon tarjolla, mutta vain näitä perhosorkideoja. Mikäs siinä, piristävät nekin näin talven keskellä. Ne alkavat vain olla jo yhtä perushuttua marketeissa kuin marraskuunkaktukset, amaryllikset ja joulutähdetkin näin joulun alla.Oli siellä kyllä jouluruusujakin seassa, mutta vain näitä valkoisia, jotka vihertyvät kukan vanhetessa. Kun tiedän, että jouluruusuista on jalostettu hirveästi lajikkeita, miksei missään myydä muita kuin näitä?
Erikoisempaakin löytyi. Nämä ovat laikkuvehkoja, lajike on 'Crete'. Jännä väriyhdistelmä.
Nämä kolmiokäenkaalit olivat upean kokoisia ja tummia!
Näitä en ollut ennen nähnyt missään myynnissä. Corokia cotoneaster on uusi-seelantilainen kasvi, jota kutsutaan mm. kummituspensaaksi oudon ulkomuotonsa vuoksi. Se viihtyy auringossa, inhoaa seisovaa vettä, pitää syvästä multatilasta ja ravinteikkaasta mullasta. Talvellakin sen pitää saada päivittäin ainakin pari tuntia suoraa auringonvaloa. Jos se ei muuten onnistu, kasville pitää järjestää lisävaloa. Muuten kasvi on netin perusteella kestävä, se sietää jopa paria pakkasastetta. Aloita lannoittaminen keväällä heti, kun huomaat kasvun merkkejä, sillä kasvi kehittää kukat keväisin ja vaatii silloin paljon ravinteita. Kastele vasta, kun multa on ollut pari päivää kuiva. Tee ruukunvaihto keväisin 2-3 vuoden välein. En uskaltanut ostaa tämmöistä mukaani kokeillakseni, kun en tiennyt kasvista mitään. Toisaalta en tiedä, haluaisinko kotiini kasvia, joka näyttää jo ostettaessa pystyyn kuolleelta. :D

1 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Joulua Terrassa!??
Ostin jo toisen kerran kyseisen kasvin ja kiitän näistä hoito ohjeista sillä en osannut lainkaan hoidella kasviani onneksi se on ollut
vasta vajaan viikon Terrasta sen ostin ja vei minun sydämeni taas toivon näillä ohjeilla onnistuvani tällä kertaa.Terveisin harvinaisten keräilijä.