keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Ihanaa, ihanaa! + "parveke" tänään

Botanovalta tuli tänään paketti! Paketti, ei kirje. Lähetyksen koko selittyi, kun avasin sen. Hoya lambii on iso kasvi, se tuli jo selväksi. H. javanicassa odotti ikävä yllätys. En edes tiennyt, että villakilpikirvat voivat kasvaa niin isoiksi! Tarkempi tarkastelu osoitti, että joka kasvissa oli ötökkää. Niinpä kasvit pääsivät heti likoamaan neem-öljykäsittelyyn.
Käsittelyn jälkeen kasvit pääsivät kukin kokoaan vastaavaan ruukkuun ja muovihupun alle juurtumaan. Kun niissä oli ötökkää, valitsin juurrutuspaikaksi makuuhuoneen verhonraon. Täällä ei ole yhtään toista kasvia, johon ötökät voisivat paeta. Tarjolla on vain näitä neem-öljyssä liotettuja. Katsotaan, missä vaiheessa alkaa näkyä merkkejä kasvusta.

Luulin muuttaessamme, että asunnossa ei ole parveketta, mutta on siinä tämmöinen. Huomatkaa ihana (yök) pinkki väritys. Talo on siis luhtitalo, ja asumme sen toisessa kerroksessa. Portaita (kuvan oikea alanurkka) pitkin noustaan tämmöiselle tasanteelle, joka on meidän puoleltamme avoin ja naapurin puolella lautaseinäinen. Kun naapurissa ei nyt asu ketään, koko tasanne on meidän käytössämme. Tähän asti sitä on käytetty vain läpikulkuun, mutta nyt tilanne muuttui. Vihdoin minulla on riippumatto! Koekäytössä nukahdin tuohon ja otin kevyet kahden tunnin päikkärit. Materiaali on laskuvarjokangasta, ja tuntuu hellepäivänäkin ihanan viileältä. Katsotaan, milloin tulee niin tukalan kuuma yö, että nukun sen tässä. ;)

0 kommenttia: