sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kotona taas

Kävin Suomenkiertueella tarkistamassa hoidossa olevien kasvien tilanteen ja vaihtamassa mullat niille, jotka sitä tarvitsivat. Kuolleisiin lisätään:
- Hoya lacunosa: sienitauti
- H. brevialata: kasteluvirhe
- H. obscuran nimellä tullut tuntematon. Tämän kohdalla elätellään vielä minipientä toivoa, mutta hän on tosiaan menettänyt kaikki lehtensä.


Täällä siivooja (kyllä, meillä vuokraan kuuluu siivooja, joka käy kerran viikossa) oli huomaavaisesti pyytämättä kastellut kasvini, joten ne säilyivät kaikki hengissä. Hyvä, että olimme tuoneet tuliaisina Fazerin sinistä, niin oli jotain millä kiittää häntä. H. serpens on viihtynyt jopa niin hyvin, että alkoi kasvattaa uutta haaraa. Nostin hänet kastelukannun nokkaa vasten, niin saa raukka enemmän valoa.


H. griffithii on onnistunut pitämään uuden kasvunsa hengissä lisävalon alla. Kasvu on kuitenkin niin hidasta, että kauempaa katsottuna kasvi näyttää yhä multaan tökätyltä tikulta.

Odotan innolla kevättä, jolloin pääsen tekemään kasvitilauksia. Saksassa toimii nettikauppa, joka lupaa toimittaa kasveja, ei pistokkaita. Ainakin sinne ajattelin lähettää tilauksen. Täälläkin säät kylmenevät näin talvella sen verran, ettei eläviä kasveja lähetellä postitse. Tähän mennessä ei olla menty alle nollan, mutta sääennusteet pelottelevat, että täälläkin on kohta -20°C. Katsotaan, miten käy. Lunta on nyt nähty kahteen kertaan, kummallakin kerralla se on viipynyt maassa alle vuorokauden.

0 kommenttia: