sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Lähiruokaa kotoa poistumatta


Netistä löytää aina silloin tällöin ideoita, joista tulee heti mieleen, että minä haluan kokeilla tuota. Yksi äskettäin löytämäni on "windowfarm" tai "windowgarden" nimillä kulkeva vesiviljelyjärjestelmä, joka rakennetaan ikkunaan. Monessa löytämässäni esimerkissä käytetään paljon kierrätysmateriaalia, kuten limsapulloja ja ilmapalloja. Tämä on hyvä juttu varsinkin maissa, joissa käytyille pulloille ei ole samanlaista kierrätysjärjestelmää kuin täällä Suomessa.


Löysin hyvät ja seikkaperäiset ohjeet täältä. Ohjeen mitat ovat valitettavasti tuumia ja gallonoita, ja koko opas on englanniksi. Hyvät kuvat kyllä auttavat kieliongelmien yli ja nykyään googlekin osaa tehdä muunnoksia tuumista senteiksi.

Näytin ohjeita kämppikselle, joka sanoi heti olevansa hommassa mukana jahka vain löydetään sopiva ikkuna, johon tuommoinen toteuttaa. Meillä on edessä muutto kuun lopulla, joten tässä kämpässä ei enää ruveta askartelemaan. Laitetaan asialistalle.

Tämä ei tietenkään ole ainut tapa kasvattaa syötävää omalla ikkunalaudalla. Mitäs sanotte tästä ranskalaisesta urbaanista puutarhasta:

0 kommenttia: