tiistai 14. huhtikuuta 2015

Siemeniä, taimia ja jättejä


Kun suunnitelmaan jotenkin ilmestyi portteja jotka voisi täyttää köynnöksillä, piti seuraavaksi löytää lisää siemeniä. Kauppareissulla mukaan tarttui pussillinen tuoksuhernettä 'Royal Scarlet'. Heitin niitä heti multiin, että varmasti ehtivät kukkaan aikaisin.


Ystävältäni löytyi pussillinen omista ruusupavuista kerättyjä siemeniä. Ne odottavat vielä multiin pääsemistä. Yritän hillitä kylvöintoani. Eilen näytti vielä siltä, että kasvimaata pääsee pian tekemään, mutta tämän päiväinen lumisade oli eri mieltä. Kevät keikkuen tulevi.


Tässä yksi hyvä peruste itsehillinnälle. Tai todiste sen puutteesta. Pääsiäisen pyhinä oli tylsää ja synkkää, joten piristin itseäni kylvämällä kesäkurpitsat. En ole koskaan ennen kasvattanut niitä siemenistä, joten kasvuvauhti yllätti. Aamulla katsoi iloisena, että siellä ne itävät, ja illalla järkyttyi, millaiset jötkäleet ovat taimeni korvanneet.


Nyt ne ovat jo tämmöisiä jättejä. Pitää kai viedä nämäkin viileään eteiseen, niin eivät niin järkyttäviin mittoihin kerkeä ennen ulos istutusta.


Tähkälaventelit vein jo viileään. Venyminen loppui heti, mutta eipä ole näkynyt kasvulehtiäkään. Jököttävät, mokomat.


Kirsikkatomaatteihin ilmestyi vihdoin kaksi kasvulehteä, joten iskin ne jokaisen omaan ruukkuunsa ja vähän väkevämpään multaan. Kukaan ei kuollut siirtoon, vaikka varmuuden vuoksi jätin yhden varataimen odottamaan, jos joku näistä kupsahtaa.Toinen hyvä peruste itsehillinnälle löytyy kun vilkaisee ulos: Kyllä, V-vyöhykkeellä ollaan. Taimet kurkottelevat valoa kohti eteläikkunalla, josta näkyy myös tuleva kasvimaan paikka kun vähän kurkistaa. Malttamattomana kävin jo tallustelemassa alueen rajat lumeen. Hyvin mahtuu siihen mihin suunniteltiin, mutta vielä on pitkä matka toteutukseen. Keväisempää säätä odotellessa ihailen muiden jo toteutuneita projekteja. Vaahteran lehden Leenan pihalla on jotain hyvin samantapaista, kuin mitä olen tänne suunnitellut.

0 kommenttia: