tiistai 10. huhtikuuta 2012

Garten 2012: Kasveja

Puutarhamessuilla pitää olla kasveja, joita ei ihan joka paikasta löydy. Niin oli täälläkin. Harvinaisuuksille oli osoitettu ihan oma alueensa.

Pikarililjoja ja tulppaaneja
Liljoja
Kurjenmiekkoja
Erikoisuuksia Alppipuutarhaan

Tulppaaneista löytyi matalia luonnonlajejakin.

Kaktuksia

Talvenkestäviä, mainostaa kyltti

Kyllä, täällä myydään kaktuksia puutarhaan, ja ne vieläpä selviävät hengissä talvesta. Suomessa ei onnistuisi. Osa myytävistä mehikasveista oli ilmeisesti tarkoitettu talvipuutarhaan tai ihan ikkunalaudalle, kuten tämä rahapuu, joka esitti parastaan:
Rahapuu kukkii
Bonsai-harrastajia hemmoteltiin. Tarjolla oli paljon kasveja usealta eri näytteilleasettajalta, minkä lisäksi harrastajia houkuteltiin liittymään bonsai-seuraan.Bongasin kasvilajien joukosta kaimani: bonsaina kasvatettu aralia.

Hieman suurempia bonsaita
Oli puista kiinnostuneille myös sitä toista ääripäätä tarjolla. Kiinnostaisiko oma jättiläispunapuu? Tai mammuttipetäjä? Ei suositella rivaripihaan.
"Equisetum japonicum 'Figanteum'"
Luulin ensin tämän olevan jokin kaisla, mutta lähempi tarkastelu kertoi sen kuuluvan kortteisiin. Nimilapun kasvia ei ainakaan Google tunne, joten suhtaudutaan nimeen epäillen. Nimilapun käsialan tulkkaukseen saatu apua kommenteista. Kiitos Kukkahattutädille! Tätä tarjottiin kosteikkopuutarhaan tai koristelammen reunalle.
Nämä kärpästen kauhut vaikuttivat siltä, etteivät Suomessa selviä, ainakaan ulkona. Jos joku on onnistunut, saa korjata.
Saniaispuutarhaan on täällä tarjolla kaikkea puusaniaisista perinteisiin kotkansiipiin.
Sinivuokoista oli tarjolla montaa väriä ja kerrottujakin. Kauniita!
Hyasintti on täällä se ainoa oikea kevätkukka, ja niitä on myynnissä kaikkialla. Minusta ihanimpia ovat kuitenkin kirsikat ja muut kukkivat puut:
Kevään kukkijoita: Prunus kurilensis 'Ruby'

3 kommenttia:

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Tuota kortetta/ jotain sen lähisukulaista on meillä käytetty paljon kukkasidonnassa! Lapussahan lukee "Equisetum japonicum", sillähän löytyy jos jonkinlaista kortetta googlesta. Tosin en tiedä tuon suomenkielistä nimeä, jokin korte vaan :) kivoja kuvia!

varjoyrtti ja myrtti kirjoitti...

Mitäpä nuihin kuviin sanoisi. Oi, jospa oisin saanut olla mukana!

Aralia kirjoitti...

Kukkahattuneiti: Ah! Hyvä, että joku saa paremmin käsialoista selvää. Korjataan. :)

Varjoyrtti ja myrtti: Kalliiksi olisi tullut reissu, jos olisi se omakotitalon piha tai edes oma asunto tällä hetkellä. Sitä aikaa kauhulla odottaessa... :D