torstai 1. toukokuuta 2008

Säät suosivat

Kasvit ovat ulkoilleet ahkerasti eilen ja tänäänkin pääsevät pihalle. Nyt ei ole tuullutkaan niin pahasti, että siitä olisi tullut ongelmia. Yhtenä päivänä tuuli onnistui repimään elämänlankoja, kun nukahdin sohvalle iltapäivällä, enkä huomannut että tuuli yltyi nukkuessani. No, nyt ovat jo kovasti piristyneet tuon jälkeen. Kasvuakin on tapahtunut. Kohta pitää kyllä hankkia tuohon päätyyn se ristikko köynnöksiä varten, että saan jotenkin nuo tukiviritykset siihen tuettua. Mutta sitä ennen pitäisi keksiä, miten sen siihen saisi kiinni. Reikien poraaminen ei vieläkään houkuttele. Siihen tässä kyllä kohta päädytään. Vuokraisäntä tuskin edes huomaa paria koukkua parvekkeen katossa. Eivätkä sellaiset käsittääkseni mitään vahinkoa asunnon arvolle tee.

Tältä näyttävät taimet tänään:

Pyöreässä ruukussa ovat värinokkoset.


Tässä kohti valoa kurottelevat kesäharsot. Niitä on minulla nyt kymmenessä purkissa tuossa kasvihuoneessa.

Nämä ovat samettikukkia, kuten joku ehkä siementen muodosta tunnistaa.

Ahkeraliisojen varret ovat rotevoituneet komeasti. Vielä kun kasvit komistuisivat muutenkin. Osa lehdistä näyttää yhä kärsineiltä. Taaempana olevat petuniat ovat päässeet kasvun makuun nekin, nyt edistystä huomaa jo päivittäin.

Elämänlankoja kuvatessa joutuu jo astelemaan vähän kauemmas ikkunalaudasta. Isommat ovat tuossa taaempana ikkunasta, pienemmät edessä. Isommat ovat panostaneet kauheasti tuohon pituuskasvuunsa, pienemmät ovat tehneet jo nuppuja. Luulevatkohan ne kupsahtavansa pian? Toivottavasti eivät. Olisi mukava saada päätyyn kaksi laatikollista köynnöksiä, eikä vain yhtä, mutta katsotaan nyt, miten tilanne kehittyy.

0 kommenttia: