perjantai 16. toukokuuta 2008

Reikä kattoon


Tämän päivän projekti oli ripustaa sulkasaniainen kattoon, ettei pala auringossa kesällä. Hän pääsi verhon taakse makuuhuoneessa. Hirmuinen homma oli porata betoniin koukun mentävää reikää näillä käsilihaksilla. Taitaa kuntosali kutsua. Joka tapauksessa sain homman hoidettua. Nyt kasvi mahtuu kasvamaan, eikä töki verhoa. Ikkunalaudan kasveista ei näy kuin varjot. Tämä on sopuratkaisu kihlattuni kanssa. Hän haluaa mahtua tekemään työpöytänsä ääressä pienoismallejaan ilman että joutuu ensin siirtämään pöydällisen kasveja jonnekin.

Eilen löysin äitienpäiväruusuja 2€/kpl. Kukat olivat pudottamassa terälehtiään, mutta nuppuja oli paljon ja kasvit tuntuivat kärsivän vain pitkästä kaupassaolosta ilman päivittäistä lannoitusta tai vettä. Toin kotiin, leikkasin kuihtuneet kukat pois ja rupesin lannoittamaan. Saa nähdä, josko nuput jaksaisivat aueta. Nämä pääsevät kesäksi parvekkeelle. Kokeilen, josko talvehtisivat parvekkeella noissa isoissa puulaatikoissa (jonne olen nyt änkemässä vaikka mitä :D). Samalla ostosreissulla meinasi tarttua mukaan myös uusi perhosorkidea, mutta päätin, ettei nyt ole varaa, vaikka kukka olisi miten kaunis.

Kymbidini ei tykännyt lannoittamisesta, huomasin tänään että se on ruskettanut lehtiensä kärkiä. Koska olen sumutellut paljon ja kastellut kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, oletan että kasvia on oikeasti lannoitettu liikaa. No, tulipahan sekin selväksi. Onneksi lannoituskokeiluni ei ole vaikuttanut uuteen kasvuun, vaan vain vanhat lehdet ovat kärsineet. Aion hydrohullutuksessani siirtää myös orkideani vesiviljelyyn jahka a) saan tukia tilille b) löydän jostain sitä isorakeista lecasoraa. Jos ei muuten löydy, pitää tilata netin kautta.

0 kommenttia: