perjantai 1. toukokuuta 2009

Hyvää vappua!

Sain tänään vihdoin aikaiseksi kiinnittää köynnösristikon parvekkeen päätyyn tuulensuojaksi ja ehkä tulevaisuudessa tueksi kärhölle. Oikea puoli ristikosta on kiinnitetty pylvääseen ja vasen yhteen niistä tangoista, jotka "oikeasti" on tarkoitettu kulmahyllyiksi. Tilasin siis neljä tankoa, jotka kasattiin kolmesta metallitangosta, jotka menevät toistensa sisään ja päähän tuli yksi ohuempi tanko, jonka avulla jousimekanismi toimii. Kolme palaa/tanko tuotti valitettavasti liian lyhyitä tankoja, sillä parvekkeemme on niin korkea. Käytin siis neljännen tangon kolme sisäkkäin menevää palaa muiden kolmen tangon pidennykseksi leikkaamalla niistä 40cm ylimääräistä pois. Nyt nämä kolme tankoa ovat sopivat. Jäi nyt sitten yksi tanko saamatta tuohon parvekkeen ulkonurkkaan, eli en koko päätyä peitä ristikolla, mutta ehkä minä voin elää sen tosiasian kanssa. Ylöspäinhän ne köynnökset haluavat.
Tältä näyttää tuijan laatikko. Jahka saan aikaiseksi ja ehkä jopa auton lainaan, vaihdan tähän laatikkoon rhodo- ja havukasveille sopivaa multaa ja istutan tuijan juurelle alppiruusun ja jotain matalaksi jäävää monivuotista. En oikein osaa päättää, mitä. Onko kellään ehdotuksia?

Pilkistäviä narsissin lehdenkärkiä näkyy jo kaksi, yksi kummassakin laatikossa. Hyvä, hyvä!
Taimet pääsivät tänään ensimmäistä kertaa ulkoilemaan. Vain yksi nuupahti tuulessa vähän. Kyllä tämä tästä. Luin tänään sellaisen tiedon, että rosmariinin taimettuminen voi kestää jopa kuukauden. Ilmankos niillä kestää. Minun puolestani saisivat jo ruveta tekemään jotain, muuten ostan taimia.

0 kommenttia: