tiistai 26. toukokuuta 2009

Perennoja, onko niitä?

Kävin tänään huvin ja urheilun vuoksi pyörällä Plantagenissa. Perillä huomasin kasvien kärsivän nestehukasta yhtä paljon kuin minä aurinkoisen pyörämatkan jälkeen. Ei tarttunut mitään mukaan. Maahumalaa oli jäljellä enää vain valkokirjavaa, ja minä haluan ihan sitä perinteistä parvekelaatikkoon. Kumma, ettei sitä löydy mistään. Toinen, mitä ajattelin, oli hopeatäpläpeippi, mutta sen lehdet näyttivät auringossa palaneilta sen nuutumisen lisäksi. Joskus tuo paikallinen Plantagen kyllä ihmetyttää. Niin surkean näköiset kasvit pistettäisiin Viherlandiassa aleen tai pois myynnistä, tuolla pöydät notkuvat niitä ihan täyteen hintaan. Eniten ihmetyttää, että ne vielä menevät kaupaksikin.

Pyörälenkki lähti siitä, että halusin löytää 5-10 l kastelukannun, joka olisi kätevä käyttää, kapeanokkainen, että osuu altakasteluruukun täyttöaukkoon, ja nätti. Eipä löytynyt. Kaikkialta löytyi niitä samoja tummanvihreitä jötkäleitä, tai sitten niin halpatuotantoa, että huono maalaus ja surkea laatu näkyi kauas. Tulipahan hankittua vihdoin se viemäriputken pätkä (10€) ja siihen tulppa (5€), nyt saa tehtyä kapean kohdan ruukun tuoksuherneille. Tuli paljon halvemmaksi, kuin löytämäni ulkoruukut (80-90€). Ne olivat kaikki kaiken lisäksi liian leveitäkin. Nuo aikoja sitten itämään laitettamani tuoksuherneet eivät suostu osoittamaan elämisen merkkejä, joten laitoin uudet likoamaan. Toivottavasti nämä suostuisivat yhteistyöhön paremmin. Tänään saatiin jo porattua vedenpoistoreiät putkeen ja tein karkkilaatikon kannesta läpän erottamaan multaa ja lecasoraa toisistaan. Multa vain on arkussa, jonka päällä on miljoona tainta, ja siemenetkin ovat vielä likoamassa, joten homma jäi vähän kesken, liian hieno päivä. En saanut aikaiseksi laittaa soihtuköynnöstäkään uuteen altakasteluruukkuunsa. Huomenna sitten. Jossain vaiheessa pitäisi myös laittaa varastoon nuo turhat hyllytasot ikkunalta ja laittaa amppelit paikoilleen. Taimet eivät ole nyt sisällä käyneetkään, joten tuntuu hassulta pitää hyllyjä "varmuuden varalta". Vaikka voihan se Suomen kesä vielä yllättää ja lykätä hallaöitä.

Olen nyt kuolannut Hawsin kastelukannuja. Ne ovat nättejä, laadukkaita, mutta niin kalliita... Myyjänkin löytäminen on vähän hankalaa. Juuri sellainen, jonka haluaisin (mutta johon minulla ei ole varaa), on beigen värinen 5:n litran slimcan, mutta sitä ei Haws myy nettikaupassaan, enkä löytänyt tuota väriä mistään muualtakaan, mikä toimittaisi Suomeen asti. Jos joskus valmistuisi, voisi valmistujaislahjaksi pyytää, mutta minne ohjaa lahjan hankkijan... Jos jostain Suomen maasta löytäisi vastaavan, nätin ja käytännöllisen. Pitää yrittää etsiä tulevalla Hesan reissulla. Kai sitä vähän isommalta paikkakunnalta voisi olettaa löytävänsä vähän parempia valikoimia kuin täältä. Vai?

3 kommenttia:

jantta kirjoitti...

Huomenta, Hongkong on kans semmonen paikka, että siellä kukat kuolee enne ku myyntiinkään ehtivät. Kävin siellä heti kun kukat tuli ja nurin oli kaikki lehet etenkin amppelikukissa. Viime kesänä ostin (onneksi oli alessa viimeiset) petunia amppelit. Sain ne kukkimaan hyvin, kun lannotin tosi paljon.

http://www.jantta.vuodatus.net/blog/1416902#comments

jantta kirjoitti...

Käväsehän hakemassa plakaatti blogistani :)

Aralia kirjoitti...

Kiitokset, Jantta! Pientä pränttiä, mutta taisin ymmärtää oleellisen. :) Pitääkin miettiä, kenelle tuon antaa eteenpäin.