maanantai 18. toukokuuta 2009

Sisällä(kin) tapahtuu


Löysin tämän ruukun uudelleen kaivettuani talvehtimattomat kivikkokasvit ylös. Nyt siihen muutti rönsylilja. Kasvi näyttää uuden ruukkunsa kanssa paljon paremmalta kuin liian isossa amppelissa. Mietin kyllä, jos antaisi tämän kaverille, sillä minulla ei oikein ole tälle paikkaa.
Toinenkin santtu alkoi kukkimaan nätisti. Säännöllinen kastelu tekee ihmeitä. Tällä uudella paikalla polttovioituksia ei ole enää tullut lehtiin, ja kasvit viihtyvät. Olisivat vielä nuo valkoisetkin nätimpiä...
Ihanan mutaisen näköistä, eikö? Ympäristön vaihdoksen vaikutukset alkavat näkyä vesihyasintissa. Sen uusi kasvu on paljon suurempaa kuin akvaariossa, ja vaaleat juuret jotka kuvassa näkyvät hienosti multaa vasten, ovat hakeutumassa mudan sisään.
Ai niin. Tämä jäi melkein eilisistä ostoksista esittelemättä. Tässä on isosoihtuköynnös. Viherlandiassa oli näitä vihdoin. Johan sainkin odotella. Onnistuin löytämään yksilön, joka on vasta nupulla, ei ohikukkinut. Vielä sille pitäisi löytää altakasteluruukku, se unohtui ostaa.

1 kommenttia:

jantta kirjoitti...

kauniisti kukkii santtusi.