torstai 18. kesäkuuta 2009

Hatanpään arboretumissa


Tajusimme, ettemme ole ikinä käyneet tällaisessa(kään) paikassa, vaikka Tampereella on tullut käytyä useastikin. Päätimme korjata puutteen säästä huolimatta. Onneksi tuli vain yksi kuuro koko sinä aikana, kun puistossa kävelimme. Aivan rantaan ei kyllä mieli tehnyt, sillä järveltä tuuli todella lujaa ja kylmästi.

Kartanon edustalla kukkivat ihmeköynnökset ja begoniat. Kulta-agavet olivat komean kokoiset.

Edellisiä vastapäätä kukkivat kirjavalehtiset pelargonit. Hirssit näyttivät saaneen kylmää.

Puiston puolella kukkivat upeat alppiruusut. Pensas kurkotti päätä korkeammalle. Näitä oli kaksi, yksi kummallakin puolella oikeassa reunassa näkyvää käytävää.

Ruusutarhassa ei vielä ollut paljoa ihailtavaa.


Keskellä olleessa kärhössä sensijaan oli sekä kokoa että näköä.  Kukinta oli kyllä jo loppupuolella, mutta kukkia oli silti satoja.

Ruusuista kukkivat vasta pari, juhannusruusu ja pari muuta.  Ruusujen juurelle oli istutettu montakin kukkijaa, joista osa jo peittyi isojen pensaiden alle.

Tämän talon pääty peittyi upeasti köynnökseen. Vieressä oli keittiöpuutarha, jossa kaikki oli jo isompaa kuin meillä. Ehkä pohjoisempi sijaintikin selittää jotain.

Nuo köynnökset ovat kyllä upean reheviä... Joskus meilläkin. :)

Lampea kohti kulkiessa luulin ensin, että tämä puu kukkii, mutta sillä onkin lehdistä puolet valkoista. Upean näköinen.

Sorsat olivat todella kesyjä ja tulivat kerjäämään syötävää. Näkyvillä oli vain ukkoja ja nuoria koiraita, naaraat ovat kai hautomassa tähän aikaan.

Lammen rannalla oli ihastuttava huvimaja. Sen vieressä oli hauska sateenvarjomainen puu.

Tämä oli todella kaunis yhdistelmä. Violettia, pinkkiä ja hopeaa. Todella nättiä.
Kivikkopuutarhassa oli yli 100 perennaa ja 30 puuvartista. Siitä vain tunnistamaan kaikki. Oli todella rauhallisen oloinen ja kivityöt hivelivät silmää. Tämmöistä haluan joskus omaankin pihaani.
Kivikkopuutarhan vieressä oli paljon alppiruusuja upeasti kukassa. Kokoja oli valtavista puistoalppiruusuista aina 'Elviira':an asti. Täällä tuota lamoalppiruusua oli kyllä vähän isompi kasvusto kuin meillä. :)

2 kommenttia:

jantta kirjoitti...

Varmasti on ollu ilo katella.
Rauhallista juhannusta.

Aralia kirjoitti...

Kiitos samoin. :)