keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Kerrostalopuutarhurin "aseet"


Sain siivottua kärryni, joten nyt voi esitellä. Mustassa ruukussa, joka tuli kärhön mukana on erilaisia tukikeppejä. Grillitikut ovat tosi käteviä. Bambuisia, muovisia ja puisia on kertynyt milloin mistäkin. Ruukun takana on korvaamaton sumutinpullo, joka tekee sumua, ei pisaroita ja sumuttaa kahdesti yhdellä painalluksella. Kassissa on kaiken näköistä rompetta, mitä voi tarvita: karhunkieli (ruukkujen pesuun), kirkas muovipussi (pistokkaille), amppeliketjua (jatkopala), pääsiäiskoristeita, koulintakäärme, sakset, joulukoristeita, altakasteluruukun sisukset, pöytäliinanpainot, rautalankaa, virkkauslankaa (sitomiseen), narua (sitomiseen, koristeluun), isompi ja pienempi lapio, möyhintähara, lannoitepuikkoja, Provado-puikkoja, laattojen sirpaleita (salaojitukseen), pyykkipoikia, pikaliittimiä, vesiviljelyruukun vesitasomittari, pehmeää narua ja taipuisa viivotin.

Alemmalla tasolla on 2 heräteostoksena ostettua bonsai-ruukkua, liotusastioita herneille ja erilaisia lannoitteita vesiviljelyyn, orkideoille ja viherkasveille. Alimmalla tasolla ovat kastelulannoitejauheet. Rätti on pop, sillä multaa ja vettä on milloin missäkin. Peltiruukuissa on sitten kastelutorvia ja istutushaarukka ja möyhennyshara. Rikkalapio ja harja ovat myös usein mullan kanssa touhutessa tarpeen.

Lopuksi arvaustehtävä. Mihin ruukkupuutarhuri voi tarvita tätä?

2 kommenttia:

huisa kirjoitti...

Vanhojen likaisten ruukkujen pesuun?

(klorofylli on solmussa ja tarvitsen puutarhaterapiaa, joten pyörin hätäpäissäni täälläkin)

Ai, sinäkin olet välineurheilija! Oikeesti, hommien tekeminen on paljon mukavampaa kunnon välineillä, jos ne ovat vielä kauniitakin, niin aina parempi.

Aralia kirjoitti...

Huisa, oikein arvattu. :) Lisäksi tuo telineosa on täydellinen apuväline, kun pitää laskea pyöreäpohjainen amppeli tasaiselle pöydälle. Ja paljon halvempi kuin "viralliset" ruukkuharjat.

Jup, huonoilla välineillä ei tule kuin harmaita hiuksia. Vielä kun oppisi huoltamaan työkalunsa niin että ne pysyisivät hyvinä.