lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kirjahankinta


Tämmöinen tippui postiluukusta perjantaina. Marjanviljelyn opettaja suositteli kirjan hankkimista, vaikkei meillä varsinaista oppikirjaa käytetäkään. Kirja käy läpi kaikki suomessa viljeltävät marjakasvit, harvinaisuuksiakin. Marjat läpikäymisjärjestyksessä ovat: laikkuköynnös eli minikiivi, marjatuomipihlaja, aronia, ruusukvitteni, mansikat, tyrni, marjasinikuusama, kirsikka, herukat, karviaisherukka, karviainen, ruusunmarja, vadelma, lakka, sinivatukka, mesimarja ja jalomaarain, mustavadelma, palsamiköynnös, makeapihlaja, pensasmustikat, puolukka, karpalo, viinirypäle. Lopussa on reseptejä marjojen käyttöön. Lajikkeita, viljely, kasvinsuojelu, tuholaiset, kasvitaudit ja talvi- ja pakkassuojaus käydään tarpeen mukaan läpi. Opettajamme mukaan kirjassa ei ole suuria virheitä ja se on hyvin kattava. Olen itsekin todennut kirjan hyväksi kun olen lainannut sitä kirjastosta milloin mihinkin tarpeeseen. Tämän avulla pitäisi nyt sitten osata tehdä marjanviljelyn loppukoetta vastaava kotitehtävä. :)

2 kommenttia:

huisa kirjoitti...

Oletko verrannut kirjaa Meeri Saarion samaan aikaan ilmestyneeseen kirjaan? Minä aikanani pläräsin molempia kirjakaupassa ja päädyin Saarion kirjaan.

Aralia kirjoitti...

En ole tutustunut tuohon kirjaan, kun en ole sitä lähikirjastostani löytänyt. Luotin tässä asiassa opettajani suositukseen, varsinkin kun kirja oli jo tullut tutuksi. Laajan vertailevan tutkimuksen onnistuminen opiskelijan budjetilla riippuu kirjaston valikoimista. :)