torstai 28. lokakuuta 2010

Nyt tarkenee!

Olen taas ajatellut asiat liian vaikean kautta, mutta tämä ei ollut ensimmäinen kerta, eikä varmasti jää viimeiseksi. Keksin vihdoin lämmittimen H. macgillivrayin terraarioon. Akvaariolämmitin+maljakko+ilmastin-yhdistelmä nosti ilmankosteuden terraariossa aivan liian korkeaksi (100%), mutta lämpötila jäi silti tavoitteesta (21°C). Aloin siis etsiä netistä tietoa, miten ihmiset terraarioitaan lämmittivät. Lämpömatot, -kaapelit ja keraamiset lämmittimet maksavat kaikki rahaa, ja sitä minulla ei ole. Sitten päädyin sivuille, joilla ihmiset keskustelivat hehkulamppujen käytöstä kananpoikien lämpimänä pitämiseen. Koin ahaa-elämyksen: Hehkulamppu tuottaa lämpöä!Muistin, että meillä on jossain vanha klipsivalaisin, jonka klipsiosa oli mennyt rikki. Kaivoin sen esiin ja rikoin klipsiosaa vähän lisää. Nyt meillä on terrarion lämmitin jalustalla. Lämpö nousee päivän aikana +30 °C:een, ja laskee yön aikana hitaasti aamun +20 asteeseen. Juuri sopivasti! Samoin ilmankosteus vaihtelee vuorokaudenajan mukaan. Yöllä se nousee 100%:in ja laskee päivän aikana vähän alle 50%:in.
Tämä ikkunalauta näyttää nyt tältä. H. wallichii on ulkona terraariostaan, koska haluan tietää vaikuttaako siellä olo sen elämiseen juuta tai jaata, vai riittääkö hänelle pelkkä lisävalo. Testing, testing.
Ainakin tähän mennessä hän ei ole hidastanut tahtia, ja on nyt palaamassa taas yläilmoihin. Minä ilkeä kun halusin hänen kasvavan koko kaaren matkalle, ja annoin hänen kasvattaa pitkän roikon, jonka sitten vedin alas hainhampaiden avulla. Seurataan tilannetta. Voi olla, että viimeistään paukkupakkasten aikaan pitää laittaa lisäsuojaa kylmyyttä vastaan.

0 kommenttia: