perjantai 22. lokakuuta 2010

Veneruukusta säiliöruukuksi

Päivän projekti oli saada tälle santulle vihdoin arvoisensa ruukku. Ostin harmaan veneruukun, johon leikkasin pohjan karkkilaatikon kannesta. Muovin alle jäi parin sentin vesitila.Sovittelu oli aikamoista taiteilua, mutta loppujen lopuksi palat istuivat paikoilleen. Sitten tein reiän altakasteluruukusta varastetulle kasteluputkelle ja testasin sen paikoilleen.Seuraavaksi korjattiin väärä väri valkoiseksi pikasiloitteella. Levittelin tuon tuohon pintaan ihan sormella. Seuraava vaihe oli vaikein, pinnan piti antaa kuivua kunnolla ennen kuin aletaan sotkemaan mullan kanssa.Odotellessani tartuin parsinneulaan ja puuvillalankaan. Tein sopivin välein reikäpareja, joista vedin langan läpi. Lopuksi vedin langan lenkeiksi muovin alapuolelle ja leikkasin ne poikki. Näiden pitäisi imeä vettä kapillaarisesti vesisäiliöstä kasvin käyttöön.
Näin ikkään. Kaunista ei tarvitse tulla, tämä kaikki jää mullan alle.
Sitten ei tarvinnutkaan kuin istuttaa. Tavoite on kasvattaa ruukku täyteen tätä kasvia, joten tökin lopuksi kaikki irronneet lehdet multiin ja toivon että juurtuvat vaikka onkin huonoin aika vuodesta siihen. Pitää nyt alkuun muistaa kastella yläkautta, kunnes kasvi on saanut juurten kasvattelun vauhtiin.
Toinen päivän projekti oli huomattavasti nopeampi. Leikkasin hallaharsosta sopivan palan, mallasin sen paikoilleen ja kaadoin kaksi kiloa koristekiviä päälle. Nyt ruukun pinta on paljon nätimpi.

0 kommenttia: