perjantai 1. lokakuuta 2010

Uusinta: muista lokakuussa

- Hanki vielä koristekaaleja ruukkuistutuksiin. Siirrä sisälle viimeisetkin talvetettavat kesäkukat. Suihkuta talveksi sisälle siirrettävät kasvit ennen sisään tuontia.

- Istuta kukkasipuleita ruukkuihin ja parvekelaatikoihin. Jos mahdollista, talveta ne kellarissa tai maassa. Jos sinulla ei ole tätä ylellisyyttä, suojaa ruukut hyvin talven ajaksi.

- Tyhjennä ja pese kaikki kesäkukkaruukut astianpesuaineella ja vedellä. Säilytä ne kuivana varaston hyllyllä. Varastoi muutkin puutarhatarvikkeet ja työkalut. Tarkista työkalujen kunto ja huolla ne tarvittaessa, tai aloita kirje joulupukille puutteista.

- Siirrä rosmariini- ja salviaruukut valoisaan ja viileään talvetuspaikkaan, jos sinulta löytyy tälläinen ylellisyys. Voit myös kokeilla kysyä paikallisilta taimitarhoilta, tarjoavatko ne talvetuspalvelua yksityishenkilöille. Etenkin isojen kasvien kohdalla tämä on kätevää.

- Lopeta muiden kuin kukkivien huonekasvien lannoitus ja vähennä kastelua. Se on tärkeää varsinkin puuvartisille kasveille, jotta ne valmistautuvat kunnolla lepoaikaan. Jos sää vielä sallii, ne pidetään päivällä vielä ulkona. Nyrkkisääntönä on, että mitä viileämpi kasvin ympäristö on, sitä vähemmän kastellaan.

- Älä leikkaa enää pistokkaita, sillä ne juurtuvat huonosti.

0 kommenttia: