torstai 3. helmikuuta 2011

Taitaja 2011 -kisoja rakentamassa, 2. päivä

Perjantaina kivet saapuivat. Päivän työt: lattioiden suojaus huovilla, kivien ja työkalujen jako kisapaikoille ja lattioiden lakaisua, sitä riitti. Tämä oli todella kiireinen päivä, minkä huomaa mm. siitä, että lähes kaikki kuvat on räpsitty päivän loppupuolella. Kuvassa hienot lautakehikot, jotka teimme puutöissä. Niitä päästiin täyttämään vasta maanantaina, mutta ne koottiin jo valmiiksi.Kilpailijoita oli 10 paria, joista jokaiselle piti rakentaa oma paikka, johon he voisivat työnsä tehdä. Niistä 5 tässä keskellä, 5 seinän vierellä.Lisäksi huopien päälle tuli kaksi "varastoa", joista kilpailijat saattoivat hakea lisää kiviä ja muita tarvitsemiaan materiaaleja. Lisäksi siellä oli leikkuri betonikivien halkaisua varten.
Työhön tuli myös luonnonkiviä, joita tässä kasataan laatikoihin työpareille. Työhön tarvittiin vain laatikollinen kiviä, mutta varmuuden vuoksi joka pari sai niitä kaksi, jotta olisi varaa valita isompaa ja pienempää.
Trukilla kaikki kulki kätevästi, tässä tuodaan kilpailijoille työkaluja.Toinen kätevä vehje on pumppukärry, eli Huli eli Roxa eli pumppis eli kärry eli rotjake eli... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Painavimpia kivilavoja ei kyllä tällä halunnut liikutella, joten onneksi oli myös koneita. Kärryjen vieressä painavimmat kilpailutyöhön tulleet kivet, muurikiviä. Yhdellä lavalla on kivet kahteen työhön.Jossain vaiheessa tuntui siltä, ettei ne kivet lopu ikinä, kun työhön tuli nupukiviä, noppakiviä, patiokiviä ja muurikiviä. Kilpailijoille jaettujen kivien lisäksi piti tehdä vielä varastoalueille varakivilavat.
Lopuksi lippusiima kiertämään koko komeutta ja nokka kohti kotia. Lauantaina oli ihan hakattu olo, kyllä nuo kivet jonkin verran painavat.

0 kommenttia: