torstai 3. helmikuuta 2011

Taitaja 2011 -kisoja rakentamassa

Edellinen postaus jo taisi paljastaa, mitä tässä on viime viikot touhuttu. Koska kaikki kilpailutöihin liittyvä oli salaista keskiviikkoon klo 09 asti, on pitänyt olla ihan hiljakseen, ettei kukaan vain saisi etulyöntiasemaa tutustuttuaan työhön etukäteen minun blogissani. Kisat pidettiin Suomen ensimmäisessä Garden Centerissä, Viherlandiassa. Myymälässä kun ei ikinä ole tyhjää tilaa, piti sitä ensin tehdä. Aloitettiin siis raivaamalla paikka. Meitä oli jo autettu tyhjentämällä myytävät tavarat alueelta, meille jäivät "vain" hyllyt ja myyntitelineet.


27.1. torstai-aamuna klo 9 näytti tältä. Onneksi kasvihuonetta ei tarvinnut ruveta purkamaan ja siirtämään, se olisi ollut aikamoinen työ.
Ei kun hommiin vaan!Purkutöissä varottiin hallin eläimistöä. Löysimme lihavia hämähäkkejä, pistiäisiä, ja jopa yhden hiiren. Se on elänyt herroiksi kaupan kukkasipuleilla, kotimaisilla omenoilla ja linnun siemenillä. Löytäjä kyllä kirkaisi niin, että hiiri taisi juosta suoraan naapurikaupunkiin, ainakin toivottavasti. Pidän kukkasipuleistani ehjinä.Enää piti kätkeä tämä tavaramäärä jonnekin, ja yllättävän nopeasti se kävi, vaikka myymäläpäällikkö varmaan sai jonkin verran päätään raapia asian kanssa. Varsinkin kun varastot olivat jo valmiiksi täynnä tältä alueelta poistettuja tuotteita ja koko ajan saapui kevätsesongin tavaraa, jonka piti myös mahtua jonnekin.Ah, tyhjennetty, lakaistu ja imuroitu! Tässä silmä lepää. Eli siis täyttämään.
Opistolta saapui tavarakuorma klo 15:40. Alkoi jo pimetä.Onneksi tavarat sai trukilla perille asti, niin homma kävi nopeasti. Pisimpien ja samalla painavimpien tavaroiden - betonisten lattiapalkkien - kanssa sai jännittää ovipaikoissa, mahtuuko vai eikö mahdu, mutta onneksi mahtuivat.Lopuksi lippusiimaa paketin koristeeksi pitämään uteliaat asiakkaat erossa ei-myytävänä olevista tavaroista, ja saatoimme lähteä kotiin. Ensimmäinen päivä oli pulkassa.

Ps. Oikeastaan homma ei alkanut minunkaan kohdallani tästä. Jo aiemmin puutöissä on rakennettu kaikkea tarpeellista tänne, kasattu kilpailijoiden tarvitsemia työkaluja, puulaattoja, tehty sapluunoita jne. Koululla on käynyt kuhina. Jopa puutöiden näyttötehtävä liittyi näihin kisoihin, jotta kaikki ehdittiin tehdä.

0 kommenttia: