sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Ihanaa puutarhalukemista


Else ja Vesa Leivo ovat tehneet upean kirjan Tulppaanitarhan lumo. Se johdattaa lukijansa sipulikukkien hurmaavaan maailmaan. Kirjan loppupuolelta löytyvät istutusohjeet ja lajien esittelyjä. Myös ruukkuviljelyyn löytyvät hyvät ohjeet. Tämä on juuri semmoinen kirja, joka sopii riippumatossa unelmointiin.

Kesän alennusmyynneistä tarttui mukaan kaksi brittiläistä puutarhakirjaa. Tämä on minun kohdallani aika epätavallista. Tavallisesti jätän kirjan kauppaan, ellei se ole suomalainen. Nämä tarttuivat mukaan, sillä niissä neuvotaan selvästi, miten työt tehdään. Ei pelkästään tekstissä, vaan mukana on havainnolliset kuvat. Jos ikinä haluaa kasvattaa kunnon nurmikon, Nurmikoista patioihin on kyllä selkein opas, johon olen törmännyt. Keittiöpuutarha-kirja tarjoaa jotain ruukkupuutarhurillekin, jos innostuu hyötyviljelystä. Hirmuisten tietopakettien takana on sama tiimi joka on tehnyt Puutarhurin ABC -sarjaa. Itse Titchmarsh on tainnut olla mukana juuri ja juuri kuvissa poseeraamisen verran. :)

Tämä on sitten pelkkää ruukkuviljelyä. Tämä kuulemma pitäisi löytyä jokaisen ruukkutarhurin kirjahyllystä, mutta itse olen jättänyt kirjan hankkimatta tähän asti, sillä sen ulkoasu on mielestäni ruma. Enää en kuitenkaan kehdannut hankintaa lykätä, kun mokoma löytyi Kirjatorilta vitosella. Jos olet pyöritellyt appelsiinin siemeniä ja miettinyt, saisiko niistä kasvin, tässä on kirja sinulle. Kirjan tarkoituksena on opastaa erityisesti kaiken syötävän viljelyyn ruukuissa. Se on hyvinkin tiivis tietopaketti, johon on ängetty monta kokeilemisen arvoista lajia. Kaikista ei varmasti saa syötäväksi asti satoa sisätiloissa, mutta nättejä huonekasveja varmasti. Selkeät ohjeet auttavat. Ehkä lapsetkin saa syömään paremmin hedelmiä, kun pitää äkkiä saada avokado itämään?

0 kommenttia: