keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Ja arvonnan voitti...

Lacunosa! Onneksi olkoon! Palkintona oli siis pistokkaita posliinikukistani. Laitatko viestiä sähköpostiini, niin sovitaan montako ja mistä. :)

4 kommenttia:

lacunosa kirjoitti...

JIHUU!

lacunosa kirjoitti...

Sain tänään postissa paketin, jossa oli kauniin kiiltävät Hoya heuschkeliana (helmiposliinikukka) ja brevialata (lusikkaposliinikukka).
Vaikuttivat ihan siltä kuin olisit käsitellyt ne ennen lähettämistä Neem-öljyllä. Se saattoi suojata kuivumiseltakin.
Pistokkaat eivät onneksi olleet menneet postissa miksikään, vaikka on helteistä. Tarkoitus oli ottaa niistä valokuva, mutta kamera ei ollut nyt saatavilla. Kiitoksia vielä!

Aralia kirjoitti...

Käsittelin ne ennen lähettämistä ihan vain rypsiöljyn jämillä. :) Jos mukana oli ötököitä, ne toivottavasti tukehtuivat öljyn alle. Jos pistokkaat eivät juurru, ilmoittele, niin laitan uudet. Nuo suomenkieliset nimet ovat minun keksimiäni. Olen ehdottanut niitä seuraavaan Viljelykasvien nimistöön, mutta mitään varmuutta ei ole, että ne otettaisiin käyttöön. Jos joku keksii paremmat, saa ehdottaa!

Mikä tahansa ruokaöljy tappaa hyönteiset tukkimalla niiden hengitysputket. Tein oman käsittelyni näin:
Täytin tiskialtaan vedellä. Kaadoin sekaan ruokaöljyn jämät. Pistin joukkoon tiskiainetta sen verran että öljy hajosi pisaroiksi. Sekoitin ja tiputin pistokkaat sekaan. Jonkin ajan kuluttua nostin pistokkaat kuiville. Annoin olla jonkin aikaa ja huuhtelin vedellä enimmät saippuat pois.

lacunosa kirjoitti...

Hyvä vinkki tuo ruokaöljykäsittely. Siksipä se ei tuoksunutkaan paljon millekään.
Olen varma että ainakin helmiposliinikukka juurtuu hyvin, se on niin elinvoimaisen näköinen. Lusikkaversion laitan pian juurtumaan sammaleeseen jota pitäisi tulla postissa tällä viikolla, se on jostain syystä saanut lehtiinsä ruskeita kuoppia.
Toivottavasti nimet hyväksytään.