lauantai 22. elokuuta 2009

Illan projekti


Päivä meni siivotessa, sillä viikolla ei ole ehtinyt eikä jaksanut. Päivällä sain jo vietyä homehtuneet auringonkukat kompostiin ja tyhjät parvekelaatikot varastoon. Nyt illalla oli vihdoin aikaa ottaa kiinanjasmiini käsittelyyn ja antaa sille uusi paikka jossa kiipeillä rauhassa. Taistelu oksien kanssa oli pitkä, mutta lopputulos toivottavasti tyydyttää kasviakin. Välillä meinasi jo usko loppua, kun köynnös vain jatkuu......ja jatkuu......ja jatkuu.Sotkuakin tuli. Mutta niinhän sitä aina kasvien kanssa touhutessa. Nyt ei sentään ole multaa joka paikassa.Tässä valmis lopputulos. Yritin saada kasvin kierrettyä tukeensa, kuten se olisi itsekin siihen kasvanut, eli enimmäkseen ylöspäin, ettei se heti kuivattaisi kaikkia alaspäin suuntautuvia oksiaan.Ilmat ovat kylmenneet nopeasti, minkä huomaa ehkä myös siitä, että olen ottanut talvipeiton käyttöön. Sänky on nyt koomisen näköinen. Sisko kysyi, olenko kätkenyt ruumiin tuonne. Myös ulkoistutukset ovat syksyn saavuttua muuttuneet. Toivottavasti saan otettua niistä kuvan huomenna päivänvalossa.

2 kommenttia:

nirppu kirjoitti...

Kaunis tuki! Oletko sen itse valmistanut? Itselläkin tarkoitus kasvattaa paria köynnöstä ja varmaan pitäisi jotain tukea niille keksiä jossain vaiheessa.

Aralia kirjoitti...

Kiitos kehuista, mutta ihan Agrimarketista on tuo tuki ostettu. Samanlaisia olen bongannut myös esimerkiksi Biltemassa myynnissä. Tuo on tuohon kohtaan ihan passeli. Sen verran korkea, että sain sen tuettua ihan verholautaan yläosastaan, ei tarvinnut mitenkään kiinnitellä. Kasvi on tykännyt ja ruvennut jo kiertymään tukensa ympärille ihan itse. Se kyllä myös kasvattaa kahta töröä aivan alaosastaan kohti huoneen keskustaa, mutta ehkä nekin jossain vaiheessa ymmärtävät, mistä se valo tulee. :)