lauantai 29. elokuuta 2009

Viikonlopun kuulumiset

Nyt on kyllä blogin päivittely aivan retuperällä, mutta minkäs teet. Oma tietokoneeni lähti huoltoon näytönohjaimen kosahdettua. Bloggaamisesta (ja muustakin) tuli hieman hankalaa, kun näyttö päätti pimentyä aina, kun näytön kulmaa sääti ja joskus ihan vain siksi, että sitä huvitti. Kihlattuni kone on onneksi käytössä, mutta se ei ymmärrä kameraani, eli toistaiseksi ei ole tiedossa valokuvia, ainakaan itse otettuja.

Lisäksi alkuviikko meni migreenin kourissa, eli en päässyt kouluun maanantaina enkä tiistaina. Tällä viikolla alkoi marjanviljelyn opetus, joka jatkuu sitten keväällä, kun on aika leikata punaherukat ja karviaiset. Koska en ensimmäisille tunneille päässyt, kävin hakemassa kirjastosta luettavakseni kirjan Puutarhan marjat - Suuri suomalainen marjakirja. Katselin, että johdantokappaleessa oli paljon monisteesta tuttuja kuvia, eli jos sen lukemalla vähän saisi korvattua poissaoloaan. Toivottavasti jatkossa pysyisi terveenä, että pääsisi tunneille. Nyt jäi tiistaina kokematta, miten nupustetaan ja leikataan ruusuja, mutta pääsen kuulemma oppimaan nuo samat asiat kasvihuonepäivystysvuorollani.

Torstaina pääsimme siivoamaan hedelmätarhaa kaadettujen omenapuiden jäljiltä ja opettelimme keräämään vattuja, viinimarjoja, karviaisia ja tyrniä. Viimeksi mainittujen kohdalla silmälaseista oli paljon hyötyä, marjat nimittäin purskahtavat paljon mieluummin kerääjänsä silmille kuin tippuvat siististi keräyspussiin. Jos muuten ihmettelet, miksi tyrnin marjat maksavat niin paljon, suosittelen keräämään niitä puolen tunnin ajan. Jos marjat vielä sen jälkeen tuntuvat ylihinnoitelluilta, on varmaan syntynyt tekemään sitä hommaa. Suurimmalle osalle luokkaa tuli ikuiset traumat tyrnin piikkien pistelemistä käsistä, joiden kirvelyn vei uudelle tasolle joka paikkaan purskahteleva tyrnin mehu. :D Minulle kuitenkin ikävimmät iho-oireet tulivat viherherukkapensaan haudanneesta nokkosesta. Eipä ole ikinä ennen nokkosen polttama turvonnut ja punoittanut monta päivää. Vasta nyt alkaa iho asettua.

Ensi viikko on viimeinen vain teoriaa sisältävä viikko ennen sadonkorjuun alkamista. Sitten pitäisi kuulemma päästä traktorin rattiin. Koululla ovat jo varautuneet henkisesti siihen, että konetallien ovien karmit pitää taas korjata ja pari kukkapenkkiä ja rakennuksen kulmaa kärsivät, eli ei kannata jännittää kauheasti etukäteen. Tämä on hyvä tieto, sillä olen viimeksi istunut auton ratissa viisi vuotta sitten, eikä ajokokemusta sitä ennenkään paljoa kertynyt. Moni kyllä kaikkea muuta kuin odottaa tuota, samoin kuin konetekniikan ja rakennustekniikan teoriaa, joita on myös piakkoin luvassa. No, sen näkee sitten, miten homma rupeaa maistumaan. Ensin pitäisi läpäistä ensi torstainen leikkotenttikin.

Jos muuten et vielä ole huomannut/löytänyt, Huiskula etsii parasta puutarha-aiheista blogia. Listalta löytyi monta uutta tuttavuutta. Käykäähän tutustumassa ja äänestämässä, kuka parhaiten ansaitsisi vuoden 2009 parhaan puutarhablogin tittelin ja uuden digikameran. Tätä blogia ei listalta löydy, mutta se tuskin on suuri puute. En nyt ihan usko, että tässä voittaja-ainesta oltaisiin, niin paljon omistautuneempia ja tietotasoltaan taitavampia puutarhabloggaajia upeine pihoineen listalta löytyy. :)

0 kommenttia: